joi, 28 martie, 2024

FMI il face praf pe fostul presedinte BASESCU:Ne-am opus taierilor salariale din 2010

Distribuie:

Publicat:

Guvernul Boc a taiat salariile romanilor cu 25%, in 2010, desi reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) nu au recomandat acesta masura.

Dezvaluirea este facuta chiar de catre fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn.

Aceasta spune ca, la momentul respectiv, Fondul a cerut cresterea impozitelor, in special pentru cei bogati, nu taierea salariilor pentru functionari.

“Romania este intr-o situatie mai dificila decat credeam si decat o credea si ea. I-am spus ca in aceste conditii vom accepta deficitul bugetar sa fie putin mai mare decat am convenit, pentru ca in acest fel sustinem cresterea economica.

Totusi, situatia s-a degradat mai mult decat am crezut. Prin urmare am cerut noi masuri. Guvernul roman ne-a spus: vom taia 25% din salariile functionarilor. Noi am spus nu. Daca vreti sa faceti economii, cresteti impozitele, mai ales pentru cei bogati. Si asta este adevarul. Guvernul decide, nu FMI. Noi spunem doar care este drumul de urmat. Guvernul propune masurile, guvernul roman le-a ales”, a declarat fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, potrivit stiripesurse.ro.

In anul 2010, fostul presedinte Traian Basescu anunta taierile de salarii cu 25%, motivand ca aparatul bugetar este prea mare si ca statul nu mai poate suporta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img