vineri, 19 aprilie, 2024

Infractiuni la regimul circulatiei rutiere constatate la Albita

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita efectueaza cercetari cu privire la incalcarea regimului juridic al circulatiei rutiere de catre doi tineri.

Luni, 26 septembrie, in jurul orei 23.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru efectuarea formalitatilor necesare, cetateanul roman Ion B., in varsta de 34 de ani, care conducea un microbuz marca Mercedes Sprinter, inmatriculat in R. Moldova.

“La controlul de frontiera, existand suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de inmatriculare prezentat la control pentru autovehiculul in cauza, lucratorii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca documentul nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total.”declara Irina Mirica,purtatorul de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

Cu privire la cele constatate, tanarul a declarat ca microbuzul in cauza este prevazut din fabricatie cu un numar de sapte locuri si pentru a putea transporta cu acesta mai multe persoane a procurat prin intermediul unei cunostinte, din Chisinau, in schimbul sumei de 200 de euro, certificatul de inmatriculare prezentat la controlul de frontiera, in care este prevazut un numar de 9 locuri.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza pentru savarsirea infractiunilor de uz de fals si instigare la fals material in inscrisuri oficiale.

In dimineata zilei de marti, 27 septembrie , in jurul orei 05.30, in acelasi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor specifice, pe sensul de iesire din tara, cetateanul din R. Moldova Viorel R., in varsta de 35 de ani, conducand un microbuz marca Mercedes Sprinter, inmatriculat in Germania.

In urma controlului de frontiera efectuat s-a stabilit faptul ca placutele de inmatriculare ale autovehiculului in cauza au fost valabile pana la data de 04.08.2016 si microbuzul este prevazut, in fapt, cu 20 de locuri, desi in certificatul de inmatriculare sunt mentionate 2 locuri.

Cu privire la cele constatate, Viorel R. a declarat ca a transportat microbuzul cu ajutorul unei platforme, din judetul Bacau, pana in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, unde s-a suit la volan, deoarece platforma trebuia sa efectueze un alt transport. De asemenea, a declarat ca este posesor de permis de conducere valabil pentru categoria “B” si ca a condus microbuzul in cauza fara a avea categoria corespunzatoare, respectiv categoria „D”, stiind ca in certificatul de inmatriculare sunt trecute doar 2 locuri.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza pentru savarsirea infractiunilor de punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat, punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice  a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare si conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img