News Flash:

“ Muieti-S posmagii!” ASISTATII SOCIALI BARLADENI BOLNAVI DE LENE

17 Ianuarie 2018
2503 Vizualizari | 1 Comentarii

Autoritatea locala barladeana a raspuns pozitiv solicitarii venite din partea unui intreprinzator brasovean, de origine vasluiana, de a-l ajuta sa isi gaseasca forta de munca necalificata. Zis si  facut, marti 16 Ianuarie in sala mica a Cinematografului “ Victoria” i-a convocat pe cativa zeci de asistati sociali in speranta  ca acestia isi vor gasi de munca.

Numai ca “ lenea e cucoana mare”, iar obositii de nemunca au gasit tot felul de pretexte pentru a nu se duce la serviciu. Ba ca este departe, ba ca sunt bolnavi sau au de crescut copii- au fost doar cateva scuze pentru acestia. O parte dintre ei  nu au mai fost la munca din anul 1993 si le convine acest statut de asistat social.

IN JUDETUL SARACIEI, CALICII SUNT GINGASI.

 Angajatorul brasovean a venit cu o oferta de nerefuzat pentru orice om care are nevoie de bani pentru a-si intretine familia, dar aceasta regula nu se aplica celor pe care statul roman i-a invatat sa stea “ cu mana intinsa” si sa primeasca bani degeaba.

 „Vorbim despre locuri de munca la o fabrica de piese auto in  Brasov, pentru care oferim 1.900 lei brut (salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2018, n.r.), adica un salariu net de 1.163 lei, la care se adauga o diurna de 35 de lei/zi in  primele trei luni, platita in fiecare zi de luni pentru saptamana  anterioara. Vorbim despre necalificati. Suma creste la 39 lei/zi in urmatoarele trei luni, iar dupa sase luni oferim 42 lei/zi. Contractul de munca va fi incheiat pe o perioada nedeterminata. Cei care accepta vor fi cazati la un pension, iar firma va asigura transportul de la locul de cazare la serviciu si inapoi si le oferim o masa calda la serviciu. Noi fabricam piese auto, piese de avioane, iar locurile de munca se adreseaza in special femeilor, pentru ca vorbim de finisaje si cablaje“ ne-a declarat  Ioan Olaru, patronul holdingului.

Un asistat social a fost tare curios daca i  se ofera si tichete de masa si a fost  dezamagit cand i s-a spus ca  in locul tichetelor de masa  in  valoare de 15 lei/zi, ar urma sa primeasca suma de 35 lei/zi.

CAT PRIMESC ASISTATII SOCIALI , IN FIECARE LUNA, DE LA CEI CARE MUNCESC?


Conform legislatiei in vigoare nivelul  lunar al venitului minim garantat este de:
a) 1.134.000 lei pentru familiile formate din 2 persoane
b) 1.575.000 lei pentru familiile formate din 3 persoane
c) 1.953.000 lei pentru familiile formate din 4 persoane
d) 2.331.000 lei pentru familiile formate din 5 persoane
e) cate 157.500 lei pentru fiecare alta persoana peste numarul de 5 persoane, care face parte din familie, in conditiile prezentei legi.

 In situatia persoanelor singure nivelul lunar al venitului minim garantat este de 630 lei. Sumele acestea cu siguranta ii fac invidiosi pe cei care zi de zi se duc la munca sau pe cei care au muncit o viata si primesc pensie mai mica decat incaseaza  un asistat social .

Nivelul venitului minim garantat se indexeaza anual prin hotarare a Guvernului, in raport cu evolutia preturilor de consum.

Galerie Foto

ghjgh
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Cetatean _X  | #8279
Ba , voi sunteti prosti , sau faceti repetitie ?? Voi nici macar nu cunoasteti cifrele , vezi tabelul din care eu nu am inteles absolut nimic . Pai cum sa se duca omul tocmai la Brasov sa doarma la comun , mai ales femeile , pentru un blid de mancare si o mica atentie , numita salar, cand un militian scos la pensie la 45 de ani are venit dublu si sta acasa ? Auzi , oferta de nerefuzat ...!
Introduceti comentariul dumneavoastra
Adauga comentariu

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1061 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039459 (s)