joi, 28 martie, 2024

Cum facem cele mai bune eclere cu crema de vanilie – Desertul de casa preferat de multi dintre noi

Distribuie:

Publicat:

Pentru ca eclerurile sunt printre dulciurile mele preferate, am cautat si am incercat retete pana am gasit reteta perfecta pentru eclere cu vanilie.

Ingrediente:

250 ml lapte

2 lingurite de ulei

3 galbenusuri

400 g de faina

10 lingurite de zahar

un varf de sare

20 g de drojdie

Pentru crema:

3 plicuri de budinca de vanilie Dr. Oetker

750 ml de lapte

3 pliculete de zahar vanilat

5 linguri de zahar

180 g unt

As manca saptamanal asta daca as putea – Cremsnit cu un extra ingredient special – Reteta v-o las si voua aici

De asemenea, vom avea nevoie de zahar pudra pentru stropire

Mod de preparare:

Pregateste aluatul din 2 lingurite de zahar, lapte si drojdie. Intr-un castron, amestecati faina, un varf de sare, zahar, galbenusuri, lapte, ulei si drojdie. Lasati aluatul timp de aproximativ 1 ora pentru a dubla volumul. Pana creste aluatul, vom face crema de vanilie pentru umplutura. O preparam conform instructiunilor de pe ambalajul cremei pentru umplutura de la Dr Oetker. Dupa ce este gata, adaugam unt si o punem la racit.

Din compozitia pentru aluat, vom face capacelele de la eclere de aproximativ 1 cm in diametru si aproximativ 20 cm lungime pe care le vom rasuci, creand cornulete pe care le com pune la cuptor. Cand sunt gata aranjate, leungi cu un ou si le lasi la 200 de grade timp de 15 minute. Cand se racesc, le umpleti cu crema si le presarati pe deasupra cu zahar pudra sau puteti face sos de ciocolata,adupa preferinte. Va asiguram ca te vei indragosti iremediabil de aceste eclere delicioase!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img