vineri, 26 aprilie, 2024

Compania de brokeraj online Robinhood a beneficiat de o noua finantare de 2,4 miliarde de dolari

Distribuie:

Publicat:

Compania de brokeraj online Robinhood a anunțat luni că a obținut încă 2,4 miliarde de dolari de la investitori, pe fondul crizei extreme de volatilitate a pieței, relatează CNBC.

Cei 3,4 miliarde de dolari pe care i-a adunat de joi depășesc suma totală pe care a strâns-o de la înființarea sa în 2013, potrivit mediafax.ro.

„Această finanțare este un semn puternic de încredere din partea investitorilor și ne va ajuta să construim pentru viitor și să continuăm să deservim oamenii prin creșterea exponențială pe care am văzut-o anul acesta”, a spus compania. „Asistăm la o mișcare a oamenilor obișnuiți care își preiau controlul asupra viitorului lor financiar, mulți investind pentru prima dată prin Robinhood.”

Firma a declarat că va folosi noua finanțare pentru a-și extinde programele de alfabetizare financiară.

Robinhood s-a aflat în centrul disputei din ultima săptămână dintre micii investitorii și fondurile speculative care pariază pe scăderile unor acțiuni printre care GameStop și AMC Entertainment.

Investitorii s-au coordonat online, în special pe forumul WallStreetBets al Reddit, și au cumpărat acțiuni ale companiilor, generând pierderi pentru fondurile speculative. Mișcările au dus la o volatilitate a Wall Street-ului, indicele Dow pierzând aproape 3%.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img