joi, 25 aprilie, 2024

Compania RCS&RDS, implicata in scandalul Pilonului II de pensii: “Se cheama mafia gulerelor albe, pe care DNA nu o vede!”

Distribuie:

Publicat:

Dezbaterile despre Pilonul II de pensii au generat o dezvaluire senzationala a jurnalistului Cristian Vasilcoiu, fost angajat al televiziunii Digi 24, televiziune din cadrul companiei RCS&RDS.    

In contextul in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca in functie de analiza datelor financiare care urmeaza sa se faca la Guvern in privinta fondurilor de pensii, se va decide daca este nevoie sau nu sa se suspende pentru o perioada plata la Pilonul II, Vasilcoiu a reactionat cu un mesaj pe contul sau de Facebook.

 

„Mai am una tare, chit ca ma da fostul meu angajator in judecata:

Cinci din cele sapte fonduri care administreaza privat fonduri de pensii obligatorii de stat au cumparat actiuni la RCS&RDS, adica acea companie care detine Digi 24. Asa ca, va mai mirati ca, la Digi, Pilonul II e foarte bun?! Abia asta se cheama mafia gulerelor albe, pe care DNA nu o vede! Hotilor! Eu chiar rezist! Nu voi, care manipulati eventuali protestatari, nu decimati, ca in legiunile romane, ci inmiiti, pe televizoarele in culori “move”! Alo, SRI, tu de ce existi? Sa fii complice?!”, a transmis fostul jurnalist.

Cristian Vasilcoiu, jurnalist cu experienta pe zona de justitie, a intrat de astazi in echipa care se ocupa de investigatiile marca Romania Furata la Digi24. Departamentul de investigatii al televiziunii detinute de RCS&RDS este coordonat de Oana Despa.

In 2016, conform paginademedia.ro, Vasilcoiu se alatura Digi24 dupa o perioada de cateva luni petrecuta la portalul economic Profit.ro, pentru care scrisese pe zona de justitie. Conform aceleiasi surse, un an mai tarziu, Vasilcoiu iesea din presa si devenea consilier al ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu. Vasilcoiu devenea responsabil cu partea de comunicare si coordonarea activitatii Biroului de Presa al Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.

Contactat de Paginademedia.ro, Vasilcoiu a declara la acea vreme: „Dupa 17 ani in presa, consider ca este o provocare sa lucrez si de cealalta parte a "baricadei". Cu atat mai mult cu cat merg sa lucrez cu un ministru care a fost, el insusi, ziarist. Nu stiu daca foarte multa lume stie, dar Lia Olguta Vasilescu si-a inceput, ca si mine, cariera in presa. Cum a fost prima mea sefa, iata ca a ajuns sa fie si ultima.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img