marți, 19 martie, 2024

Compania suedeză fintech Klarna a obţinut 639 de milioane de dolari de la un grup de investitori conduşi de Vision Fund II al celor de la SoftBank, ceea ce-i majorează valoarea la aproximativ 46 de miliarde de dolari, mai mult decât a unor bănci important

Distribuie:

Publicat:

Noua Strategie UE aduce în prim-plan multe dintre realităţile şi provocările României, precum vulnerabilitatea agriculturii, importanţa managementului apelor şi rolul important al politicilor de reducere a riscului la dezastre, a afirmat secretarul de stat din Ministerul Mediului, Robert-Eugen Szep, care a participat joi, la Consiliul de Mediu, la Luxemburg.

Secretarul de stat din MMAP a subliniat că "problematica schimbărilor climatice este abordată cu maximă seriozitate în România, ţara noastră confruntându-se tot mai des cu evenimente extreme".

"Noua Strategie UE aduce în prim-plan multe dintre realităţile şi provocările României, precum vulnerabilitatea agriculturii, importanţa managementului apelor şi rolul important al politicilor de reducere a riscului la dezastre. De asemenea, biodiversitatea poate fi potejată doar printr-o cooperare strânsă la nivel european, care este esenţială în combaterea efectelor devastatoare ale schimbărilor climatice", a menţionat Robert-Eugen Szep, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

În ceea ce priveşte proiectul de regulament privind bateriile şi deşeurile din baterii, au fost aduse în discuţie următoarele aspecte: consolidarea funcţionării pieţei interne din perspectiva produselor, a proceselor, a deşeurilor de baterii şi a materialelor reciclate, prin asigurarea unor condiţii de concurenţă echitabile prin intermediul unui set comun de norme, promovarea unei economii circulare şi reducerea impactului social şi a impactului asupra mediului pe parcursul tuturor etapelor ciclului de viaţă al bateriilor, informează Agerpres.ro.

"România susţine viziunea UE pentru 2050, conform căreia poluarea aerului, a apei şi a solului să fie redusă la niveluri care nu mai sunt considerate dăunătoare sănătăţii umane şi ecosistemelor naturale şi care respectă limitele ecologice ale planetei, creând astfel un mediu ne-toxic. Cu toţii ne dorim o Europă şi o planetă mai sănătoasă, în care protejarea aerului, a apei şi a solului să fie prioritatea noastră, a tuturor'', a afirmat Robert-Eugen Szep, pe tema Planului de Acţiune al UE "Către o poluare zero pentru aer, apă şi sol".

Pe agenda reuniunii s-au aflat teme importante precum: 'Noua Strategie UE privind adaptarea la efectele schimbărilor climatice', 'Regulamentul privind bateriile şi deşeurile din baterii' şi 'Planul de Acţiune al UE privind poluarea zero'.

"În ceea ce priveşte Noua Strategie UE privind adaptarea la efectele schimbărilor climatice, aceasta are în vedere transformarea Uniunii, până în 2050, într-o societate rezilientă la efectele schimbările climatice, adaptată pe deplin la impactul inevitabil al acestora, cu o capacitate crescută de adaptare şi vulnerabilitate minimă", se menţionează în comunicat.

Următoarea reuniune a Consiliului de Mediu va fi organizată de Preşedinţia slovenă a Consiliului UE, în perioada 12-13 iulie 2021.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img