vineri, 19 aprilie, 2024

Compania ungară Wizz Air negociază o comandă masivă de avioane de la Airbus

Distribuie:

Publicat:

Compania ungară Wizz Air este în negocieri cu Airbus privind achiziţionarea a cel puţin 100 de avioane, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Discuţiile au început în urmă cu câteva luni şi au ieşit la suprafaţă după ce Wizz Air ar fi făcut o ofertă pentru preluarea rivalei easyJet, iar Ryanair, cea mai companie aeriană low-cost din Europa, nu a finalizată încă negocierile cu Boeing privind o achiziţie majoră.

Analiştii spun că aceste trei companii aeriene low-cost din Europa vor să-şi extindă activităţile, după ce pandemia i-a afectat semnificativ pe operatorii aerieni naţionali.

Discuţiile dintre Wizz Air şi Airbus au continuat în timpul verii, dar cele două părţi nu sunt încă pregătite să anunţe un acord, susţin sursele. În mod obişnuit, negocierile privind achiziţiile de flote durează luni de zile.

Sursele susţin că Wizz, care a comandat deja un total de 388 de aeronave Airbus, vrea să mai cumpere cel puţin 100 de avioane.

Wizz nu a dorit să comenteze.

Un purtător de cuvânt al Airbus a precizat că întotdeauna se poată discuţii cu clienţii privind necesităţile lor, dar niciodată nu se comentează în privinţa negocierilor, informează Agerpres.ro.

Grupul Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. În 2019, a generat venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi. De asemenea, Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni.

Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România şi Premium Aerotec în Braşov şi Airbus Defense and Space în Bucureşti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img