vineri, 19 aprilie, 2024

Companiile industriale din China au inregistrat cea mai mare scadere a profitului din 2011

Distribuie:

Publicat:

Companiile industriale din China au înregistrat în primele două luni ale anului cea mai mare scădere a profitului de la sfârșitul anului 2011, pe fondul scăderii cererii atat pe plan intern, cat şi internațional, transmite miercuri Reuters potrivit mediafax.

Scăderea accentuată a profiturilor sugerează şi mai multe probleme pentru cea de-a doua putere economică din lume, care a avut, anul trecut, cel mai redus ritm de creştere economică din ultimele trei decenii.

În plus, Guvernul a redus deja ținta creşterii economice în acest an, la 6,0-6,5%, față de 6,6% în 2018.

Potrivit Biroului Național de Statistică (NBS), profitul înregistrat de firmele industriale din China în lunile ianuarie-februarie a scăzut cu 14,0% față de anul precedent, la 105,50 miliarde dolari.

Zhu Hong, membru al Biroului de Statistică, a declarat că scăderea profiturilor este urmarea contracției prețurilor din sectoare industriale cheie, cum ar fi industria auto, prelucrarea țițeiului, industria oțelului și cea chimică.

Profiturile din sectorul auto au scăzut cu 37,1 miliarde de yuani față de anul precedent, în timp ce cele din industria de prelucrare a petrolului au scăzut cu 31,7 miliarde de yuani, potrivit datelor oficiale.

În plus, războiul comercial cu Statele Unite a afectat activitatea fabricilor, câștigurile corporative, sentimentul afacerilor și consumul global din China.

Producţia industrială a Chinei a scăzut în lunile ianuarie şi februarie la minimul a 17 ani, reflectând accentuarea tulburărilor din economie.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img