vineri, 19 aprilie, 2024

COMPARAȚIE SURPRIZĂ: Românii plătesc MAI PUȚIN decât cetățenii Ungariei pe un coș de strictă necesitate

Distribuie:

Publicat:

Românii plătesc mai puțin pe un coș de cumpărături de strictă necesitate. Revista de ştiri economice G7 a analizat preţurile practicate de un cunoscut lanţ de supermarketuri prezent în Ungaria şi în România. Concluziile trase au fost că românii plătesc mai puțin la cumpărături decât vecinii lor.

"Cu 5% mai ieftin în România După ce s-au comparat preţurile din reţelele Lidl din cele două ţări, s-a comparat valoarea coşurilor de consum create în acest fel cu salariile medii disponibile în fiecare ţară. „Din grafic reiese că majoritatea produselor sunt mai ieftine în România, dar oarecum surprinzător, am găsit şi 10 din 35 care costă mai puţin în Ungaria.

Adevărat, acest lucru nu mai este valabil în cazul făinii, pentru că în primele zile ale lunii octombrie Lidl Ungaria a crescut preţul cu 25 la sută, iar în cazul ouălor diferenţa este neglijabilă, 0,3 HUF, dar consumatorul maghiar plăteşte mai puţin. pentru celelalte opt produse: lapte ESL, 1,5 lapte UHT, file de piept de pui şi curcan, apă minerală, sare şi brânză gouda. Cu toate acestea, la prima vedere, se poate prevedea că pentru lista noastră de cumpărături vom plăti mult mai mult la casă în Ungaria decât în ​​România. (…)

La final, concluzia lor este că în România, la supermarketurile Lidl din România, coşul de cumpărături ar fi cu 10,6%. mai ieftin.  Astfel, la un coş pentru care un maghiar plăteşte în Budapesta 40 de euro, un român va plăti 35. Potrivit studiului, legumele şi fructele sunt mai ieftine în Ungaria, în timp ce lactatele şi produsele din carne sunt ceva mai ieftine în România", scrie Adevarul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img