sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Complexul Energetic Hunedoara, dat în judecată de Sindicatul Muntele pentru drepturi restante

Distribuie:

Publicat:

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a fost dat în judecată de Sindicatul "Muntele" pentru plata unor drepturi băneşti neachitate de patru luni de zile, cauza fiind depusă la Tribunalul Hunedoara, a declarat luni preşedintele organizaţiei sindicale, Darius Câmpeanu.

Potrivit acestuia, valoarea drepturilor neîncasate de minerii care lucrează în cadrul CEH se ridică la circa 2.000 de lei de persoană, fiind vorba despre tichete de masă, ajutoare de încălzire şi deconturi pentru transportul la locul de muncă al angajaţilor.

"Ne aflăm în cea de-a patra lună în care drepturile salariaţilor nu au fost acordate integral. Am sesizat situaţia tensionată generată de restanţele neplătite la Guvernul României, Ministerul Energiei, Prefectură, conducerea CEH şi Confederaţia Meridian. Am dat în judecată CEH şi nu ne vom opri până când drepturile oamenilor vor fi achitate integral", a declarat, pentru AGERPRES, liderul Sindicatului "Muntele".

Potrivit acestuia, situaţia exploatărilor de cărbune din cadrul CEH a fost afectată de incidentele din ultimele două săptămâni, mina Lupeni fiind inundată în urma viiturilor de pe Jiu.

Singurele care funcţionează normal sunt minele Vulcan Livezeni, care produc circa 1.200 de tone de cărbune pe zi, a menţionat liderul sindical.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img