vineri, 29 martie, 2024

Complexul “mesianic” de care suferea Hitler

Distribuie:

Publicat:

Adolf Hitler a dezvoltat un “complex mesianic” catre finalul celui de-al Doilea Razboi Mondial, se arata intr-un nou raport de razboi dezvaluit de serviciile de informatii britanice.

Raportul a fost scris in 1942, de catre academicianul de la Cambridge Joseph MacCurdy, si precizeaza ca Hitler isi intetea “evreofobia”, pe masura ce plana infrangerea, potrivit BBC.

“Hitler este prins intr-o plasa de deziluzii religioase. Evreii reprezinta intruchiparea raului, unde el (Hitler -n. red.) este intruchiparea spiritului binelui”, se arata in raportul scris de MacCurdy.

Acesta a subliniat faptul ca Hitler incepuse sa se concentreze pe “otrava evreiasca”, pe masura ce valul celui de-al Doilea Razboi Mondial s-a intors impotriva Germaniei.

“El este un zeu al carui sacrificiu va aduce victoria asupra raului. El nu spune asta in asa de multe cuvinte, dar un asemenea sistem de idei ar urma sa rationalizeze ceea ce el intr-adevar spune si care este, altfel, obscur”, a mai scris MacCurdy.

La randul sau, istoricul de la Cambridge, Scott Anthony, a spus ca “MacCurdy a recunoscut ca, confruntat cu un esec extern, liderul nazist se concentra asupra perceperii ‘inamicului dinauntru’, respectiv evreii”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img