vineri, 26 aprilie, 2024

Componenta BEC, atacata la ICCJ / Eugen Tomac: Rusine, dle Ciolos! Cristi Preda, un mercenar UTC-ist

Distribuie:

Publicat:

PMP a contestat la ÎCCJ constituirea Biroului Electoral Central pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, liderul formațiunii, Eugen Tomac, spunând că este anormal ca un partid care a trecut pragul electoral în 2014 să nu aibă reprezentant în BEC, în timp ce alte partide nou-înființate să fie prezente în BEC.

 

„Am aflat cu profundă surprindere că în procesul verbal de constituire a BEC s-a întâmplat un lucru extrem de grav la adresa democrației românești, și anume că membrii BEC au decis care sunt partidele care pot face parte din BEC, sunt 8 partide acceptate cu reprezentanți în BEC, pe lângă ceilalți membri de drept, judecători și reprezentanți ai AEP, și primele partide sunt partide parlamentare, iar pe lista celor 8 partide acceptate în BEC se află și 4 partide politice care nu au validări în urma unor alegeri (…) sunt acceptate în BEC printr-o înșelăciune”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac, marți, la Parlament.

„PMP a fost respins din BEC și am contestat această decizie la Înalta Curte și sperăm ca curtea supremă să judece corect pentru că un partid care s-a validat în alegerile din 2014 pentru PE și care a primit peste 345.000 de voturi nu poate rămâne în afara jocului democratic în condițiile în care suntem și partid parlamentar, am avut doi europarlamentari. Contestația se va contesta în 48 de ore (…) e nefiresc ca 4 partide să fie în BEC doar pentru că au împrumutat niște mercenari politici, și un partid care s-a validat în toate alegerile să nu aibă reprezentant în BEC. Nu vom lăsa lucrurile la voia întâmplării, vom ridica și o excepție de neconstituționalitate cu privire la modul cum a fost constituit BEC în cazul în care demersul nostru nu va încununat de succes”, a adăugat Tomac.

Liderul PMP l-a criticat pe Dacian Cioloș pentru apropierea sa de Cristian Preda, europarlamentar ales din partea PMP care a schimbat tabăra.

„Partidul dlui Cioloș vine și spune că vrea să aibă oameni noi în politică dar apelează la mercenari. Rușine, dle Cioloș, să mințiți în halul ăsta să apelați la UTC-iști ca Cristian Preda! Dar, asta e viața”, a spus liderul PMP.

Tomac a precizat că Preda „practică mercenariatul în politică, a declarat public în 2014 că s-a folosit de PMP să intre în Parlamentul European”.

„Vreau să-l întreb sincer pe dl Cioloș dacă susține traseismul în politică, pentru că este incorect față de cetățeni să spui că mizezi pe primenirea clasei politice dar să defilezi precum politruci precum Cristian Preda. Nu așa putem schimba clasa politică”, a mai spus Tomac.

Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare a fost constituit, duminică, potrivit unui comunicat al instituției. Din BEC fac parte președintele și vicepreședinții AEP, opt reprezentanți ai partidelor politice care au reprezentanți în Parlamentul European și cinci judecători, anunță Mediafax.

Astfel, reprezentanți ai partidelor care au reprezentanți în Parlamentul European sunt: Cristian Ene (PNL), Daniela Călin (ALDE), Răzvan Alexandru Pavelescu (PSD), Viorica Soica (PRODEMO), Dora-Emese Szilagyi (UDMR), Valentin Olivian Trofin (Pro România), Tiberiu Ionuț Petrescu (PLUS) și Mihai Traian Mustăciosu (PPU).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img