News Flash:

Comuna vasluiana TANACU, bataia de joc a sefilor CJ VASLUI si a firmelor capusa

8 Octombrie 2015
2719 Vizualizari | 1 Comentarii
De aproximativ 8 ani, doua lucrari de maxima importanta din comuna vasluiana Tanacu sunt intarziate si taraganate de catre firme “capusa” si, bineinteles, din neimplicarea sefilor Consiliului Judetean Vaslui.

Vorbim despre proiectul de modernizare a sistemului cu alimentare apa in localiatatea TANACU si amenajarea de poduri si podete in satele Tanacu si BENESTI.

Firme din care patronii traiesc de pe urma banilor luati de la stat au profiatt maxim de lacunele legislative si au taraganat investiile ani la randul, subcontractand lucrarile unor firme fantoma.

Potrivit declaratiilor edilului comunei vasluiene, lucrarea la alimentarea cu apa este aproape finalizata, ramanand de facut doar receptia finala.

Intrucat proiectantul din judetul Iasi cu care primaria a lucrat, nu mai este autorizat pe lucrari de apa si canalizare, autoritatile au fost nevoite sa demareze procedurile pentu contractarea altui proiectant, cu care sa duca lucrarea la bun sfarsit. Primaria intampina probleme si la proiectul privind amenjarea de poduri si podete. Firma executanta, care este din judetul Brasov:

“A intrat in faliment, lucrarea a fost subcontractata unei alte firme din judetul Iasi, care la randul sau a intrat in faliment. „In acest moment, lucrarile sunt sistate pana la efectuarea unei noi licitatii. Urmeaza sa facem o noua expertiza la lucrarile efectuate pana in acest moment, pentru a putea demara procedura de licitatie. Din pacate, in cazul ambelor lucrari, au existat fonduri alocate de Guvern si proiectele au fost tergiversate de firmele de constructii. Nu puteam sa le viram banii, din moment ce ele nu efectuau la timp lucrarile. Am fost nevoiti ca in decurs de trei ani de zile sa returnam la Guvern aproximativ 1.000.000 de lei, cam cat ar fi fost suma necesara pentru finalizarea ambelor obiective”, a declarat Danut Dumitriu.

Primarul admite ca multe dintre sume au fost alocate la final de an, cand nu se mai putea lucra efectiv si spune ca firmele nu au avut posibilitatea financiara de a lucra pe datorie. El sustine ca Ordonanta Guvernamentala 28 reglementeaza mult mai bine felul in care se efectueaza platile catre constuctori, firmele incheind un contract ferm si fiind obligate sa efectueze lucrarile pentru a primi banii

„Astfel de firme ne incurca foarte mult. Dar ne supunem legislatiei in vigoare, nu putem elimina de la licitatii aceste firme. Din punctul meu de vedere, este gresita reglementarea care da castig de cauza constructorului care are pretul cel mai mic. De multe ori, constructorii care ofera pretul cel mai mic nu pot efectua lucrarile si creeaza numai probleme. Vin cu materiale de proasta calitate, subcontracteaza lucrarile si nu fac altceva decat sa profite de lipsurile existente in legislatie”, a mai spus Dumitriu.

 Cele doua lucrari din comuna Tanacu, de foarte mare importanta pentru comunitate, au fost contractate in anul 2007 si ar fi trebuit sa se finalizeze in doi ani. Potrivit edilului, de cele doua investitii ar fi beneficiat aproximativ 2.000 de locuitori.

localiatatea tanacu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0920 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039308 (s)