vineri, 19 aprilie, 2024

CONCEDII DUBLE pentru bugetari. Ce angajati vor avea 42 de ZILE LIBERE pe an

Distribuie:

Publicat:

Modificare radicala in domeniul concediilor pentru bugetari.‎ Angajatii la stat care au doua locuri de munca vor putea cumula concediile de odihna de la cei doi angajatori, astfel incat vor putea beneficia de cel putin 42 de zile libere pe an.

Ministerul Muncii a initiat un nou proiect de act normativ care prevede ca anumite categorii de angajati sa beneficieze ce concedii duble. Este vorba despre profesorii, medicii si asistentii sociali care cumuleaza doua functii. Acestia vor putea sa beneficieze de concediu de odihna de la ambii angajatori deoarece, la ora actuala, acesti bugetari primesc concediu de odihna numai pentru functia de baza, iar pentru cealalta functie isi pot lua numai concediu fara plata. Autoritatile vor sa elimine o discriminare legislativa dintre salariatii din mediul bugetar si salariatii din mediul privat referitoare la acordarea concediului de odihna. Mai precis, daca cumuleaza doua functii, si bugetarii vor putea sa beneficieze de concediu de odihna de la ambii angajatori. In nota de fundamentare a initiatorilor se spune ca: „In acest fel se elimina discriminarea salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare fata de salariatii din mediul privat, in ceea ce priveste drepturile si obligatiile corelative care decurg din executarea contractelor individuale de munca”.

In prezent, Legea salarizarii bugetare din 2017 prevede cumul de functii pentru profesori, medici si asistenti sociali, scrie avocatnet.ro.

"In cazuri exceptionale, posturile vacante si temporar vacante aferente functiilor didactice, functiilor de specialitate medico-sanitara si asistenta sociala si functiilor de specialitate artistica pot fi ocupate si prin cumul de functii de personal angajat, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de functii si a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante”, scrie in actul normativ.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img