News Flash:

Concluzie îngrijorătoare a cercetătorilor: Izolarea din pandemie a afectat într-un mod neașteptat creierul copiilor

9 Decembrie 2022
362 Vizualizari | 0 Comentarii
tineri 990x660

Stresul de a trăi în condiții de izolare pandemică a accelerat îmbătrânirea creierului adolescenților. Efectele sunt similare cu cele observate anterior ca urmare a violenței, a neglijenței și a disfuncțiilor familiale.

Chiar dacă ați lăsat adolescența mult în urmă, poate vă amintiți că poate fi o perioadă tumultoasă în ceea ce privește gândurile și sentimentele, iar în creier au loc o mulțime de reorganizări – chiar și fără o pandemie globală și blocajele asociate.

Sănătatea mintală a tinerilor

Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea Stanford și de la Universitatea California din San Francisco a ajuns la concluzia că pandemia a „accelerat” o parte din această reorganizare, subțiind cortexul și crescând dimensiunea secțiunilor hipocampusului din creier.

„Știam deja din cercetările globale că pandemia a afectat negativ sănătatea mintală a tinerilor, dar nu știam dacă a avut vreun efect fizic asupra creierelor lor”, a declarat psihologul Ian Gotlib, director al Laboratorului Stanford Neurodevelopment, Affect, and Psychopathology (SNAP) din California, potrivit Science Alert.

Continuarea pe exquils.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0943 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032653 (s)