joi, 28 martie, 2024

Concluzie surprinzatoare a unui studiu: viata amoroasa poate fi distrusa de al doilea sistem imunitar

Distribuie:

Publicat:

Desi sistemul imunitar psihologic este cunoscut de aproximativ un deceniu, notiunea ca oamenii si alte animale isi schimba comportamentul pentru a evita boli a fost demonstrata in sute de studii. Acest sistem poate fi motivul care te face sa te simti obligat sa te muti atunci cand persoana de langa tine tuseste sau stranuta sau atunci cand esti dezgustat de anumite mirosuri. Noul studiu arata ca aceste reactii pot fi responsabile pentru ruinarea unei intalniri.

„Am gasit ca atunci cand sistemul imunitar psihologic a fost activat, acesta infrana dorinta noastra de a crea legaturi sociale”, a precizat autorul studiului Natsumi Sawada, psiholog la McGill University din Canada.

in cadrul studiului, Sawada si colegii sai au recrutat mai multe sute de participanti cu varstele cuprinse intre 18 si 35 de ani, care erau singure si heterosexuale, pentru a participa la un experiment ce includea intalniri fata in fata sau online de tipul ”speed-dating”, relateaza Live Science.

inainte de inceperea efectiva a experimentului, participantii au completat un chestionar care masura ceea ce savantii au numit PVD (perceived vulnerability to disease) – cat de atenta era o anumita persoana la murdaria si raspandirea germenilor. Spre exemplu: „evit sa folosesc telefoanele publice din cauza riscului de a contracta ceva de la utilizatorii anteriori”.

Din fiecare experiment a reiesit ca cei care acordau mai multa atentie acestui aspect au fost evaluati ca fiind mai neprietenosi si mai neatractivi. De asemenea, germofobii s-au simtit mai putin romantici fata de restul.

Rezultatele sugereaza ca, dincolo de ce gandim si simtim constient sau inconstient fata de altii, exista factori in plus pe care se poate sa nu-i luam in considerare – precum frica de a te imbolnavi – care pot influenta modul in care comunicam cu persoanele din jur”, a adaugat Sawada.

sursa: descopera.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img