vineri, 26 aprilie, 2024

Concluziile Curtii de Conturi: ‘Activitatea DSP Alba in timpul pandemiei a fost buna, spre foarte buna’

Distribuie:

Publicat:

Activitatea desfăşurată pe perioada stării de urgenţă impusă de pandemia de COVID-19 de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a fost "bună, spre foarte bună", potrivit concluziei controlului întreprins de Camera de Conturi Alba, acţiune ce a vizat aspecte precum achiziţiile, resursele umane, activitatea financiar-contabilă, gestionarea izolărilor sau carantinărilor, informează Agerpres.

"Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a desfăşurat pe perioada stării de urgenţă impusă de pandemia de COVID 19 'o activitate bună, spre foarte bună'. Aceasta este concluzia controlului întreprins recent de Camera de Conturi Alba, control ce a vizat aspecte precum achiziţiile, resursele umane, activitatea financiar-contabilă, gestionarea izolărilor/carantinărilor. 'Ţinta de control pe care Camera de Conturi Alba şi-a propus să o atingă, prin desfăşurarea acestei acţiuni, a fost: angajarea şi utilizarea eficientă a fondurilor alocate prin transfer de la bugetul statului a fondurilor proprii ale entităţii şi a bunurilor primite din donaţii şi sponsorizări de către Direcţia de Sănătate Publică Alba în perioada stării de urgenţă în vederea prevenirii şi combaterii virusului Sars-Cov2 în condiţii de legalitate şi regularitate', se arată în nota de constatare întocmită de inspectorii Camerei de Conturi Alba. La finalul acţiunii, aceştia au notat concluziile: 'activitatea desfăşurată de această instituţie poate fi considerată bună spre foarte bună'," se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, în nota de constatare au fost consemnate şi economiile de circa 800.000 de lei la bugetul de stat realizate prin implementarea "metodei pooling".

La finalizarea verificărilor, echipa de control a Curţii de Conturi nu a avut propuneri de formulat.

"Concluziile controlului Curţii de Conturi demonstrează că am cheltuit eficient banii publici puşi la dispoziţia instituţiei noastre pe perioada stării de urgenţă. Nu ne miră această concluzie, însă ne bucură, având în vedere că a fost o perioadă foarte grea în care deciziile s-au impus a fi luate pe loc, fără amânare şi fără ezitare", a afirmat, potrivit comunicatului, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img