vineri, 26 aprilie, 2024

Condamnare soc a Tribunalului Vaslui : inchisoare cu executare pentru fostul sef de post de la Raducaneni care efectua trafic de droguri

Distribuie:

Publicat:

O condamnare intr-un dosar de trafic de droguri zguduie Politia Ieseana. Fostul sef de post de la Raducaneni, Cristian Danu a fost gasit de magistratii Tribunalului Vaslui vinovat de trafic international de droguri. Odata cu el a mai fost condamnata Lacramioara Diana Munteanu, la 3 ani si 5 luni de inchisoare cu executare si Gheorghe Rapa, la 1 an si 4 luni de inchisoare cu suspendare.

Potrivit anchetatorilor, in anul 2007, seful de post a dezvoltat o relatie afectiv-emotionala cu Diana Lacramioara Munteanu, care lucra ca si crupier la un cazinou pe un vas de croaziera. Intrand in contact cu lume interlopa, cu potentiali consumatori de substante interzise si cunoscand cat mai multe detalii din aceasta lume, Cristian Danu a decis ca 7 ani mai tarziu sa cultive canabis. A apelat la Gheorghita Rapa, un barbat din satul Deleni, judetul Vaslui, impreuna cu care a cultivat 5 seminte de cannabis. Patru ani mai tarziu, anchetatorii spun ca barbatii aveau 200 de plante, pe care le-au cultivat. O parte din ele au mers la Iasi pentru ca mai departe tanara Lacramioara Dina Muntean sa le vanda .Toate aceste droguri au fost depozitate intr-un apartament inchiriat de aceasta. Nu mai putin de 11,7 kilograme de cannabis si cateva grame de MDMA aveau sa gaseasca anchetatorii pe data de 1 februarie 2019 cand au descins pentru perchezitii.

"Pe langa drogurile cultivate, Cristian Danu a mai comandat si aproximativ 100 de pastile de ecstasy de pe dark net, o platforma web ascunsa. De asemenea, in ianuarie 2019, Danu a comandat din Belgia 168 de grame de ketamina, la destinatar trecandu-l pe Gheorghe Rapa. Sateanul a fost prins insa  in flagrant si l-a indicat pe politist ca fiind adevaratul beneficiar al stupefiantelor", se arata in rechizitoriu.

Curtea de Apel Iasi, care va da sentinaa definitiva in acest caz.

 

CITESTE SI : Seful de post de la Raducaneni, reținut de DIICOT Vaslui, pentru trafic de droguri de mare risc

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img