marți, 19 martie, 2024

Condamnat la 3 ani de puscarie, Nicolas Sarkozy spune ca face apel: ‘Verdict extrem de sever si total nefondat si nejustificat’

Distribuie:

Publicat:

 

Fostul preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, va face apel după condamnarea sa de luni la trei ani de închisoare, dintre care unul cu executare, pentru corupţie şi trafic de influenţă, a anunţat luni avocata sa, Jacqueline Laffont, relatează AFP, DPA şi Reuters.

După acest "verdict extrem de sever" şi "total nefondat şi nejustificat", Nicolas Sarkozy "este calm dar rămâne hotărât să continue să-şi demonstreze nevinovăţia", a dat asigurări Jacqueline Laffont, scrie agerpres.ro.

Cu toate că a fost condamnat la un an cu executare, este foarte probabil ca fostul preşedinte să nu meargă deloc la închisoare chiar dacă apelul va fi respins, întrucât judecătorul de şedinţă a declarat că ar accepta ca Sarkozy să efectueze pedepsa în arest la domiciliu, fiind monitorizat cu o brăţară electronică.

Susţinătorii săi şi-au exprimat "stupefacţia şi tristeţea", iar soţia sa, fostul model şi cântăreaţa Carla Bruni, a denunţat pe Instagram o "obstinaţie lipsită de sens".

ei doi coacuzaţi ai lui Nicolas Sarkozy, fostul înalt magistrat, Gilbert Azibert, şi fostul avocat al fostului preşedinte, Thierry Herzog, au fost condamnaţi la aceeaşi pedeapsă, cu 5 ani de interdicţie profesională pentru cel din urmă, care de asemenea va face apel.

Această primă condamnare pentru Nicolas Sarkozy intervine în contextul în care el se va afla din nou în faţa judecătorilor pe 17 martie, pentru verdictul în procesul "Bygmalion", care se referă la cheltuielile din campania sa pentru alegerile prezidenţiale din 2012.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img