vineri, 19 aprilie, 2024

Conducerea CJ Dolj anunță că vor începe lucrările de reabilitare a podului peste râul Jiu, la intrarea în comuna Bucovăţ

Distribuie:

Publicat:

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Dolj a anunţat că joi, 29 iulie, vor începe lucrările de reabilitare a podului peste râul Jiu de la intrarea în localitatea Bucovăţ, pe drumul judeţean (DJ) 552 Craiova – Cetate, cel mai circulat drum judeţean din Dolj, ceea ce va impune o serie de restricţii în trafic.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, a convocat marţi, la sediul instituţiei, o întâlnire cu reprezentanţi ai primăriilor din localităţile de pe traseul DJ 552, precum şi ai firmelor de construcţii care modernizează cele două tronsoane, în cadrul căreia au fost expuse restricţiile pe durata lucrărilor, scrie Agerpres.ro.

Astfel, pe parcursul reabilitării, traversarea podului va fi oprită pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, fiind stabilite două variante de rute ocolitoare. Podul rămâne deschis pentru circulaţia autovehiculelor cu masa sub 3,5 tone, care va fi restricţionată pe un singur sens, traversarea urmând să se desfăşoare alternativ, cu instalarea unor semafoare. Şi pentru această situaţie au fost avansate alternative care asigură evitarea aglomeraţiei în trafic, în zona podului din Bucovăţ.

"Urmează cea mai dificilă etapă a proiectului de modernizare a drumului judeţean 552 Craiova – Cetate, respectiv demararea lucrărilor de reabilitare a podului din comuna Bucovăţ. Este o etapă dificilă atât din punct de vedere al complexităţii intervenţiilor care vor avea loc, cât şi al traficului care se va îngreuna în acea zonă. Am convocat această întâlnire, la care sunt prezenţi, pe lângă colegi din conducerea CJ Dolj, reprezentanţi ai constructorului şi ai primăriilor din localităţile traversate de drumul Craiova – Cetate, pentru că este necesar ca oamenii să fie informaţi, să ştie ce urmează să se întâmple în următoarele luni. Sunt convins că autorităţile locale, dar şi constructorii sunt întrebaţi adesea despre stadiul lucrărilor, aşa că, având aceste elemente, vor putea să le comunice şi să-i informeze pe cetăţeni mult mai uşor", a spus preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Cu o valoare totală de 1.150.000 de euro, inclusiv TVA, lucrările de reabilitare a podului peste râul Jiu din localitatea Bucovăţ sunt parte a proiectului de aproximativ 50 de milioane de euro, finanţat din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, care vizează modernizarea DJ 552 Craiova – Cetate. Cu o lungime totală de peste 290 de metri, podul din localitatea Bucovăţ nu a mai beneficiat de nicio reabilitare majoră în ultimii 70 de ani.

Lucrările care vor începe joi sunt executate de asocierea de firme Domarcons SRL – Erpia SA şi vor viza toate elementele principale ale obiectivului: suprastructura, infrastructura, calea pe pod şi racordările cu terasamentele şi albia.

Informaţii relevante despre stadiul lucrărilor de reabilitare a podului vor fi difuzate cu operativitate, pe tot parcursul intervenţiei, şi vor putea fi regăsite inclusiv pe pagina de Facebook "Podul din Bucovăţ – reabilitare" (https://www.facebook.com/Podul-din-Bucovăţ-reabilitare-102674845450401).

Pentru autovehiculele cu masa cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone, au fost stabilite 2 rute alternative de ocolire pentru perioada în care se vor desfăşura lucrările de reabilitare a podului din localitatea Bucovăţ: varianta 1: DJ 552 – DJ 561A – DN 56 (DJ 552 – Unirea – Moţăţei – intersecţie DN 56 – Craiova) şi varianta 2: DJ 552 – DJ 552A – DC 99 – DN 56 (DJ 552 – Criva – Vârvoru de Jos – Bujor – Podari – Craiova).

Anterior, nemulţumiri în rândul şoferilor au fost generate de unele restricţii impuse de constructorul care lucrează pe DJ 552, drumul fiind închis pe mai multe porţiuni. CJ Dolj a comunicat marţi şi rutele ocolitoare în zonele cu restricţii: comunele Bucovăţ, Caraula, Orodel, Sălcuţa, Terpeziţa, Unirea, Vârtop, Vela, Verbiţa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img