News Flash:

Conducerea PDL în vizita la Pungesti! Oamenii s-au saturat de "mincinosii de la USL"

14 Ianuarie 2014
4659 Vizualizari | 0 Comentarii
Conducerea PDL in vizita la Pungesti 4
• Conducerea PDL Vaslui a organizat vineri, 10 ianuarie 2014, în comuna vasluiana Pungesti, o delegatie pentru a se stabili cu exactitate care este situatia în momentul de fata în aceea zona

Liderii Organizatiei Judetene a PDL Vaslui, senatorul Dan Marian si prim-vicepresedintele Ciprian Iftimoaei, insotiti de colegul lor, Mihai Ponea, au efectuat o vizita la Pungesti, pentru a discuta cu oamenii si fortele de ordine din "zona speciala de siguranta publica", în contextul calmarii conflictului generat de explorarea gazelor de sist de catre compania Chevron.

Cei trei au declarat ca în acest moment zona este destul de calma si fortele de ordine continua sa supravegheze orice miscare în zona. Delegatia Partidului Democratic Liberal a fost oprita de catre un echipaj de politie pentru recunoasterea si identificarea pasagerilor din masina întrucat se cunostea în prealabil intentia de a efectua o deplasare în zona. Liderii PDL Vaslui au dat dovada de solicitudine, ba mai mult, s-au conversat cat se poate de cordial pe tema conflictelor care au avut loc în aceasta zona, deoarece au apreciat ca este important sa cunoasca toate punctele de vedere, atat ale fortelor de ordine cat si ale cetatenilor.

Delegatia PDL
a discutat cu persoanele întanite pe strada cat si în locurile publice. Din comunicatul de presa a celor de la PDL Vaslui reiese faptul ca silistenii s-au plans de faptul ca au fost batuti de catre fortele de ordine, aratandu-le chiar si zonele de conflict. Si ca de asemenea, cetatenii au constatat ca exista încercari din partea unor reprezentanti ai asociatiilor non-guvernamentale sa se "confiste" protestul non-Chevron pentru a se obtine anumite beneficii. In comunicat, nu se precizeaza despre ce persoane sau asociatii non-guvernamentale este vorba, daca sunt din judetul Vaslui sau din alte locuri din tara.

Cei trei lideri PDL, Dan Marian, Ciprian Iftimoaie si Mihai Ponea au insistat în discutiile purtate cu cetatenii locali mai ales în legatura cu consecintele legale ce pot decurge din încalcarea exercitarii dreptului de proprietate, drept garantat de Constitutia Romaniei. In limbaj juridic, orice patrundere pe amplasamentul unei proprietati private se numeste" tulburare de posesie". Constienti de acest lucru, cetatenii care au discutat cu delegatia PDL au precizat faptul ca vor solicita autoritatilor judetene si locale amenajarea unui spatiu în care sa se poata continua protestul lor pasnic, fara sa se mai confrunte cu fortele de ordine si/sau de protectie a companiei Chevron. Senatorul Dan Marian a distribuit cetatenilor cu care s-a întalnit mape cu declaratiile sustinute în Parlament si interpelarile adresate unor ministri pe tema explorarii gazelor de sist de la Pungesti.

Ingrijorator este faptul ca, cei de la Chevron îsi desfasoara nestingheriti operatiunile de instalare a sondei de exploatare. Impresia locuitorilor din punct de vedere politic, lasata în urma vizitei celor trei în comuna Pungesti, este ca cetatenii comunei vasluiene s-au
convins de faptul ca primul-ministru Victor Ponta este un mincinos si ca trateaza oamenii cu dispret, netinand cont de îngrijorarile legitime legate de protectia mediului înconjurator, poluarea resurselor de apa, etc. Nici la adresa presedinteleui CJ, Dumitru Buzatu, locuitorii comunei Pungesti nu au cuvinte de lauda. Dimpotriva, îl considera responsabil politic si administrativ pentru tot ceea ce se s-a întamplat în anul 2013, acolo. Iar în privinta primarului fugar, Mircia Vlasa, de la PSD, lucrurile sunt clare. Oamenii îi solicita demisia urgenta pentru ca a profitat de naivitatea lor si pentru ca a avut interese ascunse cu compania Chevron, iar apoi a fugit ca un las. Casa primarului este parasita, chiar si moara de vis-a-vis. Se spune ca primarul Vlasa si-ar fi vandul casa celor de la Chevron pentru amenajarea de birouri necesare punctului de lucru din zona.

PDL Vaslui sustine întru-totul demersurile facute pentru demiterea primarului Vlasa si organizarea imediata a alegerilor anticipate. De asemenea, liderii PDL Vaslui vor solicita celor de la putere sa analizeze posibilitatea ridicarii restrictiilor în zona astfel încat viata
pungestenilor sa reintre în normal, iar comuna lor sa nu mai fie considerata "zona speciala de siguranta publica".

Pe pagina sa de Facebook, prim-vicepresedintele PDL Vaslui, Ciprian Iftimoaei, a povestit un "incident amuzant" despre care nu a pomenit în conferinta sa de presa, nici în materialul remis mass-media. "La un moment dat, am fost urmarit de o masina albastra, cu geamuri fumurii, cu numar de Bucuresti. S-au oprit la aproximativ 500 de metri de masina noastra. Am presupus ca este un echipaj de filaj si/sau investigatii si procedeaza la monitorizarea noastra, eventual la înregistrarea ambientala a conversatiilor pe care le aveam cu oamenii. Eu m-am luat dupa masina lor si le-am facut cateva poze, pentru arhiva personala. Vazand
acest lucru, securistii s-au carat imediat. Insa, au revenit cam dupa o jumatate de ora, probabil, sfatuiti de superiorii lor sa interactioneze cu intrusii. Am facut cunostinta cu ei, stiau ca sunt fost prefect al judetului, ca le-am facut poze. Am facut schimb de "impresii" si pentru ca au fost civilizati, cu bun-simt, am dat un "delete" la pozele facute. Vorba lui Caragiale, nu bratul care executa, ci vointa care ordona este de vina."

Galerie Foto

Mihai_Ponea
pdl vaslui pungesti dan marian mihai ponea vaslui chevron
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0831 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030620 (s)