News Flash:

CONFERINTA ZF - Jianu: IMM-urile vor primi subventii de 900-1.300 de lei pentru crearea de locuri de munca

12 Mai 2014
1452 Vizualizari | 0 Comentarii
Firmele mici si mijlocii care creeaza locuri de munca vor beneficia din iulie de subventii la angajarea tinerilor, respectiv de 900 de lei pentru un absolvent de liceu si de 1.300 de lei pentru unul de facultate, pentru o perioada de 6-12 luni, a declarat luni ministrul pentru IMM-uri, Florin Jianu.

 "Lipsa de finantare si capacitatea redusa a IMM-urilor de capitalizare face dificila crearea de noi locuri de munca la nivelul firmelor mici si mijlocii. De aceea, in 2014, incepand din luna iulie am creat o schema de subventii pentru incurajarea crearii de noi locuri de munca pentru care am reusit sa atragem finantare europeana in valoare de 40 de milioane de euro. Astfel, pentru cei care angajeaza absolventi de liceu vor primi subventii de 900 de lei pe loc de munca, iar pentru absolventii de facultate de 1.300 de lei, pe o perioada 6-12 luni, cu obligativitatea sa mentina locurile de munca in acest interval", a spus Jianu la conferinta "Cum pot contribui IMM-urile la relansarea economica a Romaniei", organizata de Ziarul Financiar.

La nivelul departamentului pentru IMM-uri, turism si mediul de afaceri exista in derulare mai multe programe de finantare si de sustinere a activitatii firmelor mici si mijlocii, de cel mai mare succes bucurandu-se, potrivit lui Jianu, schema de ajutor de minimis si cea privind tinerii debutanti.

"Toate programele merg bine, dar as pune in frunte, ajutorul de minimis si programul care vizeaza tinerii debutanti. In cadrul programului privind tinerii debutanti s-au creat 13.000 de firme, cu 24.000 de angajati, rata de mortalitate fiind de sub 1%. Rata de sub 1% dupa trei ani este o rata foarte mica. Programul a beneficiat de 15 milioane de euro, cate 5 milioane de euro pe an. De aceea am inclus, acest program in bugetul Programului Operational Sectorial 2014-2020, astfel ca va beneficia de fonduri mult mai mari", a adaugat Jianu.

El a mentionat ca daca ar fi tanar absolvent ar alege sa fie antreprenor, in detrimentul unei functii publice, unei pozitii intr-o banca sau intr-o multinationala, considerand ca antreprenoriatul "te tine in viata".

"Antreprenoriatul te mentine in viata. Esti obligat sa fii proactiv, sa ai initiativa. Daca vrei o viata linistita optezi pentru celelalte optiuni. Eu am acceptat aceasta functie pentru a fi un ministru antreprenor, un ministru al antreprenorilor", a adaugat Jianu.

Ministrul pentru IMM-uri a sfatuit antreprenorii la inceput de drum sa inceapa o afacere care sa fie validata de piata, sa o puna in practica si abia apoi sa inceapa sa caute finantare, existand riscul ca afacerea sa nu reuseasca.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041853 (s)