News Flash:

Confirmare pozitiva de pesta porcina africana pe Fondului  de Vanatoare 32 Banca

20 Mai 2021
507 Vizualizari | 0 Comentarii
mistreti pesta

In data de 18.05.2021, Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor Iasi, a confirmat prin buletin de analiza, un caz de pesta porcina africana la un porc mistret, vanat pe raza Fondului  de Vanatoare 32 Banca apartinand de Directia Silvica Vaslui.

Dupa confirmarea diagnosticului, au fost intreprinse urmatoarele masuri:

-      La solicitarea DSVSA Vaslui , Prefectul Marcel Laudatu a convocat, astăzi, Centrul Local de Combatere a Bolilor – Județul Vaslui, care a aprobat Planurile de măsuri pentru combaterea Pestei Porcine Africane in confirmare la porcii mistreti

     Se face apel din nou, pe acesta cale la cetateni, crescatorii de porcine, sa anunte de urgenta medicul veterinar in situatia in care apar modificari in statusul de sanatate al porcinelor din gospodariile proprii sau apar cazuri de mortalitate in randul porcinelor.

Totodată atragem atentia cetatenilor ca este interzis consumul carnii de porc fara a fi efectuat examenul  trichineloscopic  al acesteia. In acest scop sunt rugati sa se prezinte la medicul veterinar cu probe de carne in vederea efectuarii examenului trichineloscopic.

         Având în vedere evoluţia alarmantă a virsului pestei porcine africane pe teritoriul judeţului Vaslui, DSVSA Vaslui împreuna cu  Instituţia Prefectului face un apel către primari, consiliile locale şi către cetăţeni să trateze cu maximă responsabilitate acţiunile care ţin de prevenirea răspândirii virsului şi recomandă să respecte cu stricteţe toate acţiunile impuse de autorităţile competente.

           Orice suspiciune de boală trebuie comunicată de urgenţă medicului veterinar sau autorităţilor publice locale.

         Numărul de telefon al „Call Center”-ului ANSVSA este:  0800.826.787, adresa de e-mail: callcenter•ansvsa.ro iar la  D.S.V.S.A. Vaslui unde este organizat serviciu de permanenta numarul de telefon este 0235421121, fax 0235 421278, e-mail : office-vaslui•ansvsa.ro  şi poate fi apelat de către cetăţeni, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor  

Această decizie a fost luată pentru a facilita cetăţenilor fie accesul la informaţii, fie pentru a sesiza nereguli din domeniul siguranţei alimentelor. Un alt motiv  pentru organizarea serviciului este cel reprezentat de alerta privind creşterea nivelului de risc pentru pesta porcină africană.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1091 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032291 (s)