sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Conflict diplomatic URIAS in Republica Moldova!

Distribuie:

Publicat:

Ministerul de Externe din Republica Moldova a interzis avioanelor militare ruse cu care vicepremierul rus Dmitri Rogozin urma sa ajunga la Tiraspol pentru a marca 25 de ani de la desfasurarea trupelor de pace la Nistru sa intre in spatiul aerian al tarii, insa Rogozin a raspuns ca oricum vine la Chisinau, deoarece a fost invitat de presedintele Igor Dodon, informeaza joi Radio Chisinau si Deschide.md, conform agerpres.

 “Autoritatile din Republica Moldova sunt nevoite sa refuze acordarea dreptului de a traversa spatiului sau aerian si de a ateriza a avioanelor Fortelor Aeriene Militare a Rusiei in aeroporturile din Chisinau si Tiraspol in legatura cu lipsa conditiilor necesare in acest sens, fapt despre care partea rusa a fost anuntata anterior de nenumarate ori’, se mentioneaza in scrisoarea MAE. Autoritatile de la Chisinau isi exprima totodata regretul in legatura cu lipsa unui plan comun de manifestari cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la desfasurarea operatiunii de mentinere a pacii pe Nistru si considera inoportuna desfasurarea unor asemenea evenimente in mod unilateral.”

Insa Dmitri Rogozin a declarat ca nu va renunta sa viziteze Republica Moldova la finele lunii iulie, invocand invitatia pe care i-a facut-o in acest sens presedintele Igor Dodon. ‘Nu am inteles: cine si ce nu mi-a permis. Voi ateriza si ma voi intalni cu presedintele Moldovei si conducerea Transnistriei… Sunt invitat in Chisinau de presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon. (…) Ce tine de mijlocul de transport, vom anunta in modul stabilit partea-gazda, dar nu pe cei care mereu fac declaratii provocatoare’, a scris Rogozin pe pagina sa de Facebook, in replica la refuzul Chisinaului de a acorda un ‘coridor verde’ pentru delegatia Federatiei Ruse. La randul sau, intr-un comentariu pe Twitter, Igor Dodon a scris ca Rogozin este asteptat ‘cu drag’. ‘Dmitrii Olegovici, va primim cu drag. Va asteptam…’, a scris Dodon. Dmitri Rogozin ar urma sa ajunga in Republica Moldova la sfarsitul lunii iulie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img