joi, 28 martie, 2024

Conform ministrului de Interne, politistii ar trebui sa-si foloseasca mai mult arma. Politistii cer puteri tot mai mari! “Nu asupriti un popor, pentru un singur caz!”

Distribuie:

Publicat:

Dupa drama de la Suceava, acolo unde un politist de la Transporturi Feroviare a fost ucis pe peronul garii cu 22 de lovituri de cutit, au aparut tot mai multe reactii oficiale prin care se solicita puteri sporite pentru politisti. Insasi ministrul Carmen Dan a facut o declaratie socanta, care dovedeste ca este o femeie frustrata, care nu poate conduce un minister atat de greu cum este cel de la Interne. 

Conform ministrului de Interne, politistii ar trebui sa-si foloseasca mai mult arma. Aceasta declaratie este cel putin iresponsabila si vine din partea unei femei frustrate, care conduce un minister foarte important. Nimeni nu spune ca politia nu trebuie sa-si faca datoria, dar asta nu inseamna ca politistii trebuie sa aiba drept de viata si de moarte asupra oamenilor. Asa s-au consolidat tarile cu conducere bazata pe o putere politieneasca

Faptul ca a murit un politist este o tragedie, care trebuie evitata pe viitor, dar asta nu inseamna ca trebuie asuprit un popor pentru un singur caz. De exemplu, au fost zeci de cazuri nefericite in care militari romani si-au pierdut viata in teatrele de razboi din strainatate, dar niciodata Armata nu a cerut puteri sporite. Ce ar fi trebuit sa faca Ministerul Apararii? Sa ceara ca fiecare roman sa poata primi o pusca si sa fie detasat in teatrele de razboi din Afganistan sau Irak?  

Nici cand s-a intamplat sa moara cate un jandarm la datorie, nu au aparut in presa reactii oficiale care sa solicite ca fiecare roman sa fie dotat cu arme de autoaparare. In realitate insa se cauta pretexte pentru a da puteri sporite politistilor din Romania.  

Politia isi doreste sa aiba puteri sporite, salarii mai mari, mai multe arme, dar nimeni nu se gandeste si ce efect ar avea asta asupra populatiei de rand. In plus, nu trebuie uitat faptul ca ministrul Carmen Dan trebuie sa fie in slujba cetateanului, nu in sprijinul unei categorii profesionale. Se vede foarte clar in aceste zile ce influenta nefasta exercita fostul procuror Oana Schimdt Haineala asupra lui Carmen Dan. Haineala nu poate gandi ca un om liber, ca un cetatean obisnuit, ci vede totul prin ochii si mintea Sistemului.  

Guvernul Romaniei si premierul Mihai Tudose nu trebuie sa cedeze la presiunile Politiei si a Securitatii. “Eu nu voi permite ca ulita sa ne faca legi”, spunea Titu Maiorescu, dar din pacate in Romania, in ultima vreme exact asta se intampla: ulita face legi. 

La fel de grav este si faptul ca posturile de televiziune preiau toate aberatiile, fara sa constientizeze pericolul care paste Romania

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img