joi, 28 martie, 2024

Confruntat cu proteste, Ludovic Orban s-a intalnit cu reprezentantii HORECA: Le-a promis ca plateste somajul tehnic pentru angajati

Distribuie:

Publicat:

 

Premierul Ludovic Orban a avut vineri o întâlnire cu reprezentanţii industriei HoReCa la Palatul Victoria. El a asigurat că Guvernul va continua să plătească şomajul tehnic pentru angajaţi din domeniu, în perioada în care activitatea este suspendată şi că vor fi analizate măsuri fiscale pentru sprijinirea antreprenorilor din sectorul HoReCa, astfel încât să fie diminuat impactul efectelor crizei sanitare, anunță news.ro.

Consultările premierului cu reprezentanţii industriei HoReCa au avut loc în contextul impactului deciziilor luate de autorităţi pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, precum şi al măsurilor de sprijinire a acestui sector, având în vedere criza sanitară.

„O modalitate de susţinere a sectorului HORECA stabilită de Guvern constă în continuarea plăţii şomajului tehnic pentru angajaţi pe perioada în care activitatea este suspendată, aplicarea programului de lucru flexibil şi a plăţii unui procent reprezentând 41,5% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat pentru fiecare loc de muncă menţinut la reluarea activităţii”, transmit reprezentanţii Executivului, într-un comunicat de presă.

Guvernul va analiza măsuri fiscale pentru sprijinirea antreprenorilor din sectorul HoReCa, astfel încât să fie diminuat impactul efectelor crizei sanitare. Consultările vor continua în perioada următoare.

La întâlnirea de vineri au mai participat şeful Cancelariei prim-ministrului Ionel Dancă şi reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii şi Finanţelor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img