News Flash:

Consiliera Popa Catalina-replica dura la adresa organizatorilor concursului pentru functia de “Sef la Piata Husi”

19 Mai 2015
2740 Vizualizari | 0 Comentarii
Concursul care a ridicat cele mai mari semne de fraudare si la care chiar un membru al comisiei a depus o contestatie in timpul examinarii in vederea fraudarii, s-a terminat. Desi au existat zeci de semne de intrebare si s-au depus contestatii peste contestatii, nu s-a intamplat nimic. Consiliera locala a municipiului Husi, Catalin Popa, are o replica dura la adresa primarului Ciupilan, dar si a functionarilor publici.

"Ma uit uluita la acest proces verbal,( la partea a doua)-(Vezi aici procesul verbal) incheiat la proba finala, cea a interviului, de la un concurs fraudat intr-o maniera greu de acceptat, pentru orice om al carui scop in viata, nu este furtul si nu are ca ratiune de a fi, hotia si constat ca, dincolo de toate aspectele care imbraca forma infractiunii de frauda si complicitate la frauda ( prin implicare directa, sau prin tolerare) un alt lucru ma igrijoreaza si anume mentalitatea functionarului de azi . Sper ca nu  aceasta este in mod obisnuit mentalitatea “salariatilor de la stat” si ca doar la Husi unii salariati din primarie au aceasta mentalitate, si asta din frica.  Altfel, nu-mi explic cum pot uita faptul ca se afla in serviciul public ( in slujba cetatenilor) si au obligatia sa asigure respectarea legii in orice domeniu sau activitate pe care o desfasoara in folosul comunitatii. Nu pot sa inteleg cum accepta sa fie tratati si folositi ca niste obiecte vorbitoare, de catre o persoana , fie el si un primar, in slujba intereselor personale ale acestuia. Nu domnilor si doamnelor functionari la stat, nu domnul primar va plateste ! cetatenii va platesc ! De aceea exista un “Cod de conduita al personalului contractual din autoritatile si institutiile publice”(Legea 477/2004) Un membru al unei comisii de concurs trebuie sa aiba curajul sa-si exprime deschis punctul de vedere, cand lucrurile care se petrec sunt ilegale ; mai mult, fiind salariat public, are obligatia sa impuna respectarea legii si nicidecum tolerarea abuzurilor unei persoane, facandu-se ca nu vede ce se-ntampla, sau sa se faca exponentul acestora, pe principiul « m-a numit primarul, fac ce-mi spune el ! » Total gresit ! Raspunderea este a celui care infaptuieste nu a celui care trage sfori si culege foloase. Din pacate de multe ori, frica, intuneca ratiunea !

Si tot din frica, unii uita ca au coloana vertebrala, dar ce nu se foloseste, se pierde!; se pierde si  demnitatea si respectul de sine, iar cine nu se respecta pe sine, nu merita sa fie respectat.

 Stiu ca fiecare aveti familie, stiu ca fiecare aveti probleme care va impovareaza zi de zi si ca pentru a nu avea probleme la serviciu, faceti anumite compromisuri ca sa va salvati locul de munca. Dar, pentru numele Lui Dumnezeu, nu fiti obedienti, nu fiti complici la hotii, nu va impovarati constiinta si destinul (vostru si al copiilor vostri) facand jocurile in care va implica un personaj trecator prin viata voastra, pentru ca la final, el isi atinge scopul, iar voi ramaneti cu raspunderea. Ca sa puteti sta drepti in fata lui, aratati-i prevederile legale, la orice lucru va cere si care va da de gandit, si cereti-i sa va dispuna in scris ceea ce va ordona pe gura. El singur, nu poate fura, dar va poate pacali pe voi, va poate transforma in mainile lui nevazute care fura si masluiesc. Si pentru ca sunt convinsa ca multi dinte acesti salariati, duc o lupta cu propria lor constiinta, pentru ca nu sunt de acord cu ce li se cere sa faca, ii rog sa se gandeasca la cel pe care-l nedreptatesc (cetateanul obisnuit) ca la propriul fiu sau fica, ca la propriul parinte sau frate ( ca la aproapele lui) si cu siguranta va lua cea mai buna decizie ( si pentru el si pentru viitorul lui si al copiilor lui). Destinul, ni-l facem noi ! Bunul Dumnezeu, ne ajuta sa-l implinim, dar alegerea ne apartine ! Putem trai cu demnitate sau nu , altfel spus putem sa ne purtam crucea sau putem sa-i impovaram pe altii cu ea ! Fiecare decide si raspunde pentru faptele lui ! Si as incheia cu un citat, gasit pe pagina de fb, al unei prietene dragi :"Pluteste drept inainte ,iar daca pamantul pe care il cauti nu exista inca, Dumnezeu anume il va crea pentru a-ti rasplati curajul"- Regina Izabela catre Cristofor Columb"a declarat pentru cotidianul BUNA ZIUA VASLUI,consilierul local al municipiului Husi-Catalina POPA

Galerie Foto

1111111222233333-crop.png
catalin pop primarului ciupilan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1023 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025370 (s)