vineri, 26 aprilie, 2024

Consilieri vasluieni investesc in invatamant

Distribuie:

Publicat:

O noua rectificare bugetara a fost aprobata in cursul zilei de ieri (n.r 27 octombrie), de catre consilierii locali din Vaslui.Practic se vor suplimenta fondurile pentru unitatile de invatamant preuniversitar de stat din raza municipiului dar si cele pentru programul de investitii publice.Rectificarea bugetului vine ca urmare a includerii sumelor necesare derularii programului de investitii publice pentru acest an.

 „In urma analizei bugetului local la aceasta data rezulta necesitatea alocarii de credite bugetare unor activitati, pe baza propunerilor fundamentate ale ordonatorilor tertiari sau secundari de credite, si reducerea sumelor bugetate pe alte categorii de cheltuieli. Se impune modificarea unor pozitii de buget, in ceea ce priveste clasificatia economica si functionala precum si trimestrialitatea, atat la partea de venituri cat si la cea de cheltuieli, fara a fi afectate sumele alocate initial, cu respectarea principiului echilibrului bugetar”, se arata intr-un raport al primariei.

Practic,sumele au fot suplimentare cu 125.000 lei. Pentru inlocuirea cazanelor centralei termice de la Colegiul Economic Anghel Rugina se vor cheltui 100.000 lei, iar pentru centrala termica  de la Gradinita cu program prelungit nr. 3, 25.000 lei. La capitolul “Locuinte, servicii si dezvoltare publica” s-au suplimentat fondurile cu 230.000 lei. Executivul mai plateste sI 30.000 de lei pentru achizitia unei imprimante multifunctionale laser A3 color.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img