News Flash:

Consiliul Central al Evreilor din Germania spune că imigranţii trebuie să viziteze fostele lagăre de concentrare naziste

10 Ianuarie 2018
1535 Vizualizari | 0 Comentarii
EMIGRANT

Imigranţii nou veniţi în Germania trebuie să viziteze fostele lagăre de concentrare naziste pentru a fi combătută aparenta intensificare a antisemitismului, a tranIerusalimul drept capitală a Israeluluismis miercuri Consiliul Central al Evreilor din Germania, care susţine astfel o propunere a unui politician palestiniano-german, transmite Reuters.

Antisemitismul rămâne o chestiune sensibilă în Germania, unul din cei mai apropiaţi aliaţi ai Israelului, la peste 70 de ani de la sfârşitul Holocaustului din timpul nazismului, când 6 milioane de evrei au fost ucişi.

Guvernul german a spus că a fost ruşinos spectacolul arderii drapelului israelian la demonstraţii din decembrie împotriva deciziei preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte .

Josef Schuster, lider al Consiliul Central al Evreilor, şi-a exprimat sprijinul pentru o propunere a lui Sawsan Chebli, senatoare din landul Berlin, ca refugiaţii nou sosiţi să efectueze vizite obligatorii la fostele lagăre de concentrare naziste transformate în locuri memoriale.

"Persoanele care au ajuns la noi şi care au fost nevoite la rândul lor să fugă sau au fost expulzate îşi pot dezvolta empatia în astfel de locuri ale memoriei", a declarat miercuri Schuster, pentru radio Deutschlandfunk.

Germania a primit peste un milion de imigranţi care au fugit de război şi de sărăcie din Orientul Mijlociu şi din Africa.

Germania găzduieşte în prezent circa 200.000 de evrei, iar în ultimele decenii şi-a construit o reputaţie de ţară tolerantă şi sigură pentru evrei, deşi datele arată că faptele antisemite au crescut cu 4%, la 681, în primele opt luni din 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016.

"Este normal ca toată lumea din această ţară să fie obligată să viziteze un fost lagăr de concentrare cel puţin o dată în viaţă", a spus duminică Sawsan Chebli pentru ziarul Bild am Sonntag, când a anunţat pentru prima dată propunerea.

Ea a afirmat că astfel de vizite, de mult timp o obişnuinţă în educaţia de la liceu într-o ţară hotărâtă ca lecţiile istoriei sale să nu fie uitate, ar trebui extinse şi la noii imigranţi, care ar trebui să ia parte la excursii în fostele lagăre în cadrul cursurilor obligatorii de integrare.

În prezent, cursurile de integrare se concentrează pe învăţarea limbii germane şi pe predarea unor noţiuni despre istoria, cultura şi sistemul juridic din Germania.

Întrebată despre posibilitatea unor vizite obligatorii în fostele lagăre de concentrare, o purtătoare de cuvânt a Biroului Federal pentru Imigranţi şi Refugiaţi a spus că, în prezent, cursurile de integrare ale imigranţilor au deja un modul privind consecinţele nazismului pentru poporul german şi pentru Europa.

Luna trecută, ministrul Justiţiei din Germania a cerut să se pună un accent mai mare asupra Holocaustului în cursurile de integrare pentru imigranţi.

Schuster a spus că toţi cei care vor să trăiască permanent în Germania trebuie să se identifice cu istoria sa.

Astfel de vizite, care ar trebui pregătite de şcoli, vor arăta unde pot duce antisemitismul şi ura faţă de evrei, a mai spus el.AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1112 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033712 (s)