News Flash:

Consiliul Judetean Vaslui informatizeaza primariile

28 Noiembrie 2013
4127 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliul Judetean CJ Vaslui
Consiliul Judetean (CJ) Vaslui va dezvolta un sistem performant de gestionare a datelor legate de evolutia socio-economica judetului. Noile aplicatii informatice vor veni si in ajutorul consilierilor judeteni, si al autoritatilor locale. Pe de o parte, la sedintele CJ, consilierii vor fi la zi cu toate datele legate de diferite institutii, programe de investitii etc., in timp ce, pentru primari, sistemul va constitui un canal de consultare eficace cu CJ.

Incepand din anul viitor, CJ Vaslui va implementat un sistem performant de comunicare. Obiectivul actiunii este eficientizarea sedintelor CJ, de a informa cat mai rapid si complet opinia pubilica si de a avea un canal de comunicare cat mai bun cu autoritatile locale. "Trebuie sa introducem un sistem mai bun de monitorizare a datelor, sa depasim, in sedinte, acest stadiu de pura informare. Si la institutii, la chestiunile legate de drumuri sau deseuri, ar trebui sa gasim aplicatii informatice care sa ne permita sa cunoastem direct situatia. E foarte greu, la nivelul consilierilor, sa stim toate problemele legate de institutii, fara un sistem mai perfectionat fata de ceea ce avem acum", a precizat Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui. Noua aplicatie de gestionare a informat iilor se doreste, de asemenea, sa faciliteze dialogul intre CJ si primarii. Este vorba despre situatia veniturilor la buget, posibilitat ile de finantare a diferitelor investitii si programe de dezvoltare locala etc. "Trebuie sa avem un sistem mai perfectionat de consultare cu primarii, cu ajutorul caruia sa se organizeze mai bine cererile venite din partea autoritatilor locale", a mai spus Buzatu.

Sedintele cu primarii, metoda brevetata

In prima jumatate a acestui an, primarii din judet au avut trei runde de discutii cu conducerea CJ Vaslui. Obiectivul acestora a vizat inventarierea obiectivelor de investitii din comunitatile locale si prioritizarea lor in vederea finantarii. La ultima sedinta, de la sfarsitul lunii mai, Dumitru Buzatu le-a spus edililor ca, avand in vedere situatia foarte grea din tara si din Uniunea Europeana, discutiile referioare la efectele crizei din economie si la masurile ce trebuie luate pentru depasirea actualei situatii sunt de o importanta majora. "Au venit la noi trei colegi primari si au solicitat fonduri cat tot bugetul alocat judetului Vaslui. A fost o practica mai veche din anii trecuti, cand in jurul unei persoane politice se adunau multe solicitari, care erau finan- tate prin Hotarari de Guvern de la fondul de rezerva. Asa am ajuns sa incepem in judet 150 de scoli care nu se mai termina, multe sali de sport, aductiuni cu apa, poduri etc. Ne-ar trebui tot bugetul Romaniei pentru un an sa putem finaliza aceste obiective de investitii! Treaba aceasta nu mai functioneaza! Fara sa ne oblige cineva, sa evident iem cu mare strictete obiectivele de investit ii, sa le clasificam, sa stim cand ajungem la realizare cu ele, sa facem prioritati din investitiile existente. Nu ne mai apucam sa multiplicam tot felul de investitii", spunea Dumitru Buzatu.

vaslui aplicatii informatice cj vaslui dumitru buzatu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0981 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025907 (s)