vineri, 26 aprilie, 2024

Constantin Brâncuşi omagiat la Husi de un simplu cetatean – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Constantin Brâncuși ,145 de ani. Marele maestru s-a nascut pe data de 19 februarie 1876, la Hobita si a murit pe 16 martie 1957, la Paris. Trecerea la cele vesnice a marelui sculptor a fost marcatain municipiul Husi, de un cetatean simplu al urbei . In lipsa interesului autoritatilor pentru a marca acest moment prin o oarecare festivitate ,Liviu Pricop, si-a exponat cele doua basoreliefuri in fata locuintei sale din Dobrina, chiar pe trotuar pentru a fi vizualizate de toti cei care tranziteaza zona .

Povestea lui Liviu Pricop este una simpla. Este un husean cu o pasiune pentru sculptura, careia i-ar dedica tot timpul sau , insa din pacate nu exista cerere . A lucrat in străinătate si tot profitul de acolo l-a investit intr-o bucata de marmura imensa din care a iesit frumosul basorelief ce il ilustreaza pe marele artist roman. Acesta a declarat pentru bzv.ro, ca agoniseala stransa cu munca grea in străinătate este aproape terminata , iar daca nu va avea comenzi prin care sa isi puna talentul la munca, va lua iar calea strainatatii .

“ Am realizat aceste lucrari din suflet si pasiune pentru Romania si pentru Brancusi cu speranta ca in aceasta tara mai exista persoane care apreciaza arta si munca. Aceasta lucrare in marmura a fost realizata intr-un numar de 37 de zile, 14 ore pe zi din care cel putin 7 in genunchi din propria initiativa si ideea cu patru dalti si un ciocan din propria investitie . Incurajez tinerii sa ramana in tara si pe viitor sa puna mai mult accent pe arta,cultura si demnitate pentru a construi o ROMANIE MAI BUNA “ declara pentru bzv.ro, Liviu Pricop

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img