vineri, 19 aprilie, 2024

Constantin-Daniel Cadariu: ‘România poate deveni o destinaţie ecoturistică importantă pe plan european’

Distribuie:

Publicat:

România poate deveni o destinaţie ecoturistică importantă pe plan european, la nivel de ţară existând Strategia Naţională pentru Ecoturism, a cărei viziune cuprinde dezvoltarea şi promovarea unei reţele de destinaţii ecoturistice pe plan naţional şi internaţional, fapt ce aduce şi o îmbunătăţire a vieţii comunităţilor locale, a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Acesta a participat la conferinţa organizată de Ambasada Austriei şi Advantage Austria, Secţia Comercială Bucureşti, în colaborare cu Asociaţia de Ecoturism din România (AER) şi cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), informează un comunicat al MAT, remis joi AGERPRES.

"România poate deveni o destinaţie ecoturistică importantă pe plan european! La nivel de ţară, există Strategia Naţională pentru Ecoturism, a cărei viziune cuprinde dezvoltarea şi promovarea unei reţele de destinaţii ecoturistice pe plan naţional şi internaţional, fapt ce aduce şi o îmbunătăţire a vieţii comunităţilor locale. Planul de acţiuni, în curs de realizare, va urmări aceste obiective, precum şi conservarea resurselor naturale şi culturale. Mai mult, România este prima ţară care a adoptat Standardul European de Certificare în Ecoturism. Acest sistem voluntar aduce o serie de beneficii destinaţiilor care au obţinut certificarea, care se referă inclusiv la oportunităţi de finanţare", a spus Constantin-Daniel Cadariu, potrivit Agerpres.ro.

Principala temă de discuţie în cadrul conferinţei a fost potenţialul de dezvoltare al ecoturismului în România, pe fundalul existenţei unui cadru legislativ, dar şi a unor politici ţintite apreciate la nivelul Comisiei Europene.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img