News Flash:

Constituirea noii Adunari Eparhiale a Episcopiei Husilor-FOTO

17 Iunie 2014
1950 Vizualizari | 0 Comentarii
Constituirea noii Adunari Eparhiale a Episcopiei Husilor-FOTO

Luni, 16 iunie 2014, a avut loc sedinta de constituire a Adunarii eparhiale a Episcopiei Husilor, pentru perioada 2014-2018. Intrunirea a fost prezidata de Preasfintitul Parinte Corneliu, Episcopul Husilor.

La sediul Protopopiatului Husi a avut loc, luni, 16 iunie 2014, sedinta de constituire a Adunarii eparhiale a Episcopiei Husilor, pentru perioada 2014-2018. Intrunirea a fost prezidata de Preasfintitul Parinte Corneliu, Episcopul Husilor.

Dupa cuvantul de deschidere al lucrarilor rostit de Preasfintia Sa, in care a evidentiat rolul si importanta acestui organism deliberativ in viata Bisericii, s-au prezentat si validat mandatele reprezentantilor alesi prin vot de catre clericii si mirenii din Eparhia Husilor, iar apoi s-a stabilit componenta celor cinci comisii de lucru: Comisia bisericeasca; Comisia culturala si educationala; Comisia economica, bugetara si patrimoniala; Comisia social-filantropica; Comisia organizatorica, juridica si de validare.

In continuare, membrii Adunarii eparhiale au delegat pe cei trei reprezentanti ai Episcopiei Husilor in Adunarea Nationala Bisericeasca: Dl. Dr. Valeriu Lupu, Dl. Prof. Nicolae Ionescu si Pc. Pr. Constantin Mogos. Alti noua membri ai Adunarii eparhiale (trei clerici si sase mireni) au fost desemnati, apoi, ca membri in Consiliul eparhial al Episcopiei Husilor. De asemenea, au fost desemnati membrii titulari si cei supleanti ai Consistoriului eparhial, precum si un reprezentant cleric in Consistoriul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Adunarea Eparhiala a Episcopiei Husilor este formata din 30 de membri, 10 clerici si 20 mireni.

Adunarea eparhiala este organismul deliberativ pentru probleme administrative, culturale, social-filantropice, economice si patrimoniale ale unei eparhii. Se compune din reprezentantii alesi ai clerului si ai credinciosilor, in proportie de o treime clerici si doua treimi mireni. Membrii Adunarii eparhiale se aleg pentru un mandat de patru ani, fiecare deputat putand avea cel mult doua astfel de mandate. Adunarea eparhiala se intruneste in sedinta anuala de lucru in primul trimestru al anului, iar in sedinte extraordinare, ori de cate ori este nevoie.


episcopiahusilor.ro

Galerie Foto

cornelius2
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1304 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033075 (s)