vineri, 26 aprilie, 2024

Consuma propolis diluat in apa. Vezi beneficiul

Distribuie:

Publicat:

Propolisul este folosit din cele mai vechi timpuri. Se gaseste fie brut, sub forma unor bulgarasi maronii, fie în forma lichida, ca tinctura alcoolizata. Cum poate fi deosebit un bulgare de prpolist de calitate? Acesta are un miros specific, dulceag-amarui si nu este lucios. Cel care are un luciu contine multa ceara, iar proprietatile sale sunt reduse.

Cum se consuma
Propolisul brut, sub forma de bulgarasi, se suge la fel ca o acadea. Acest tratament este recomandat în cazul infectiilor de la nivelul gurii, în faringite si în amigdalite. Aceasta metoda de tratament presupune o arie mai restransa de actiune, avand doar un efect local.

Tincutura de propolis se consuma, de obicei, în miere sau într-o bucata de paine în care se pun, de patru ori pe zi, cate 50 de picaturi. Nu se recomanda diluarea în apa, pentru ca anumite substante îsi pierd proprietatile. La fel, nu se recomanda sa se consume în mod direct, pentru ca în contact cu saliva produce acelasi efect ca în cazul diluarii în apa.

Tampoanele cu propolis fac minuni pentru femei

Reteta pentru producerea tincturii
Putem sa optam pentru prepararea tincturii acasa. Se pun într-un borcan 15 linguri rase de propolis, peste care se adauga 400 ml. de alcool alimentar de 90 de grade. Se închide borcanul ermetic si se lasa la macerat vreme de doua saptamani. În fiecare zi continutul trebuie agitat zilnic, iar la final trebuie filtrat. Tinctura rezultata trebuie pusa în sticlute mici, închise la culoare. Ce afectiuni se trateaza cu propolis Un tratament cu propolis duce la o crestere cu 40% a rezistentei organismului fata de virusul gripal. De asemenea, în cazul celor care sunt deja atinti de virusul gripal, timpul de vindecare se reduce la 3-4 zile, fata de 6-7 zile, pentru cei care urmeaza un tratament cu propolis.

Conform unor studii efectuate, propolisul este un antibiotic foarte puternic, care opreste dezvoltarea bacteriilor si favorizeaza eliminarea secretiilor în exces de pe caile respiratorii. Propolisul este eficient în ameliorarea bolilor respiratorii si a bronsitelor. Substantele antioxidante din compozitia propolisului au efecte foarte bune în tratarea asteniei de primavara, pentru ca echilibreaza nivelul hormonal.

Propolisul contribuie la cresterea celulelor care au rol în sistemul imunitar si la prevenirea hipertensiunii si a tulburarile de ritm cardiac.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img