vineri, 29 martie, 2024

Consumul a două pahare de vin înainte de culcare oferă beneficii incredibile

Distribuie:

Publicat:

Beneficiile vinului rosu. În zilele noastre, vedem multe studii care ne spun ce este sănătos și ce nu. Chiar dacă le luăm pe cele mai multe dintre ele cu retinere, tocmai am găsit unul care ne place. Dacă un studiu este în favoarea noastră, îl credem imediat. Cercetătorii au descoperit ceva distractiv despre vin!

Îți place să bei un pahar de vin bun la fel de mult ca noi?

Vin roșu

Vinul roșu este o băutură clasică pe care mulți le place să o bea. Vinul roșu se potriveste perfect cu carnea roșie și brânza, dar este, de asemenea, minunat să te bucuri de un pahar de vin seara, pe canapea. Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec, Shiraz sau Tempranillo: unii oameni au preferințe, în timp ce altora le plac toate.

Temperatura ambientală

Am auzit întotdeauna că trebuie să bei vin roșu la temperatura camerei. Aparent, nu este adevărat! Este mult mai bine să consumi vin roșu între 12 și 18º. O temperatură mai ridicată ridică prea mult gustul alcoolului și face să dispară gustul subtil al vinului.

Beneficiile vinului rosu. Sănătos

Acum s-a dovedit că vinul roșu este foarte bun și pentru noi. Cercetătorii de la Centro Nacional de Investigación Española de Madrid au concluzionat că consumul de vin roșu este bun pentru dinți. Potrivit oamenilor de știință, se datorează faptului că conține o substanță numită polifenol. Această substanță împiedică bacteriile să se lipească de dinți. Aceasta înseamnă că aveți mai puține șanse să aveți tartru sau carii.

Pierdere în greutate

Cercetările făcute de Universitatea de Stat din Washington arată că consumul de vin roșu te poate ajuta să slăbești. Da, am spus-o. Cercetătorii au descoperit că strugurii folosiți pentru vinul roșu conțin un tip de antioxidant numit resveratrol. Când vrei să slăbești, resveratrol este cel mai bun prieten al tău.

Beneficiile vinului rosu. Resveratrolul

Resveratrolul este o grăsime albă care este transformată în grăsime bej. Acest lucru este foarte util, deoarece acest tip de grăsime este mai ușor și mai rapid de eliminat. Așa a demonstrat un studiu de la Harvard, care a durat mai mult de 13 ani. Nu mai puțin de 20.000 de femei au participat la acest studiu. Un grup de femei trebuia să bea două pahare de vin în fiecare zi. S-a constatat că acest grup avea un risc mai mic (70%) de a fi supraponderal în comparație cu celălalt grup care nu a băut vin.

Seară

Deci, de ce trebui să bei vin în special în timpul serii? Rezultatele de la Universitatea de Stat din Arizona arată că resveratrolul te face să îți pierzi pofta de mâncare. Un pahar de vin nu va dori ciocolată, chipsuri sau bomboane, noaptea. Deci, a bea un pahar de vin se potrivește perfect, trebuie doar să vă asigurați că beți cu moderație și în mod responsabil.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img