News Flash:

Consumul de carne conduce la aparitia unei boli care poate fi fatala

3 Aprilie 2018
811 Vizualizari | 0 Comentarii
s604x0 Consumul de carne

Un studiu complex a analizat timp de 16 ani informatii de la mai mult de 86.000 de femei si 17.000 de barbati care nu manifestau hipertensiune arteriala la inceputul studiului.Toti participantii au fost profesionisti din domeniul sanatatii care au fost chestionati despre dietele lor si metodele de gatit. Iata concluziile la care au ajuns cercetatorii cu privire la consumul de carne si hipertensiunea arteriala.
   
In timpul studiului, aproximativ 37.000 de persoane au dezvoltat hipertensiune arteriala. Atunci cand cercetatorii au analizat participantii care au raportat ca servesc carne de cel putin doua ori pe saptamana, au descoperit urmatoarele lucruri: oamenii care au raportat consumul de carne de vita la gratar sau prajita, carne de pui sau de peste de mai mult de 15 ori pe luna au avut cu pana la 17% mai multe sanse de a dezvolta hipertensiune arteriala in timpul perioadei de studiu, comparativ cu persoanele care au mancat aceste alimente mai putin de patru ori pe luna. Cei care au spus ca au avut tendinta de a consuma carnea bine facuta au avut cu 15% mai multe sanse de a dezvolta hipertensiune arteriala decat cei care au afirmat ca prefera carnea facuta usor in sange.

In studiile pe animale, cercetatorii au descoperit ca substantele chimice produse atunci cand carnea este gatita la temperaturi ridicate conduce la inflamatie, stres oxidativ (un proces care poate deteriora celulele) si rezistenta la insulina, ceea ce inseamna ca organismul nu raspunde corect insulinei. Chimicalele produse de prepararea la gratar si alte metode de gatit la temperaturi ridicate au fost de asemenea legate de cancer, atesta studiile. Cu toate acestea, cercetatorii au remarcat faptul ca noul studiu a constatat doar o simpla asociere, si nu poate dovedi cum produce de fapt consumul de carne la gratar  hipertensiune arteriala. Sunt necesare studii viitoare pentru a examina in continuare legatura si pentru a examina alte metode de gatit, cum ar fi coacerea si prajirea.

sursa: csid.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1471 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028484 (s)