sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Consumul moderat de alcool al parintilor creste riscul de anxietate in randul copiilor

Distribuie:

Publicat:

Trei din 10 parinti admit ca au aparut in fata copiilor lor beti, arata un nou studiu in domeniu. Jumatate dintre ei au fost macar o data piliti in fata celor mici, potrivit The Institute of Alcohol Studies, a carei cercetari arata ca consumul moderat de alcool in preajma copiilor ii face pe acestia sa se simta nelinistiti, inducandu-le sentimentul de anxietate si afectandu-le orarul de somn.

Studiul a relevat, de asemenea, ca acei copii care isi vad parintii consumand alcool nu ii vor privi pe acestia ca pe niste modele in viata. Aceste descoperiri au dat nastere temerilor ca parintii i-ar putea determina pe copiii lor sa inceapa sa consume alcool, daca se lauda cu mahmureliile lor, fara sa prezinte consecintele fizice si psihologice pe care le are betia.

„Este ingrijorator ca majoritatea parintilor recunosc ca au aparut piliti in fata copiilor lor. Toti parintii se lupta sa faca tot ceea ce este mai bun pentru copiii lor, insa acest raport arata o prapastie imensa in cunostintele lor. Parintii care beau un pahar sau doua de vin seara, merita sa inteleaga cum ii afecteaza acest lucru pe copiii lor, astfel incat sa urmeze pasii necesari pentru a minimiza acest efect”, a explicat Katherine Brown, director executiv al Institute of Alcohol Studies, noteaza gandul.info. 

Rezultatele cercetarii au fost obtinute dupa chestionarea a 997 de adulti britanici si a copiilor lor. Parintii trebuie sa acorde o atentie deosebita actiunilor pe care le fac in preajma copiilor, deoarece acestia din uma sunt extrem de receptivi la ceea ce fac mamele si tatii lor. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img