sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Containere din China cu produse susceptibile a fi contrafăcute descoperite în Portul Agigea

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au depistat în Portul Constanţa Sud Agigea mai multe containere sosite din China, cu produse susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Potrivit unui comunicat, poliţiştii de frontieră au participat joi, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea şi lucrători de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, la un control fizic asupra unui container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din Ilfov.

Astfel, au fost descoperite 84.000 bucăţi pixuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, informează Agerpres.

Bunurile, în valoare de peste 165.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Tot joi, în Portul Constanţa Sud Agigea, s-a efectuat controlul fizic asupra a cinci containere sosite din China, ce aveau ca destinatari societăţi comerciale de pe raza judeţelor Dolj, Olt, Galaţi şi municipiul Bucureşti.

Astfel, au fost descoperite 24.616 accesorii telefoane mobile (huse, folii sticlă, display, căşti), 10.379 diverse jucării şi 17.500 stikere pentru tatuaj inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al mărcilor respective.

În toate cazurile, bunurile, în valoare de aproximativ 5,3 milioane lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img