marți, 19 martie, 2024

Contestarea legii sănătăţii din mandatul lui Barack Obama a fost respinsă de către Curtea Supremă a SUA

Distribuie:

Publicat:

Curtea Supremă a Stetelor Unite a respins joi o contestare a unei legi din mandatul lui Barack Obama, menţinând astfel asigurările de sănătate ale multor milioane de americani, relatează The Associated Press.

Judecătorii Curţii Supreme au menţinut joi întreaga lege intactă, într-o hotărâre în care stabilesc că statul Texas şi alte state conduse de către republicani, dar şi două persoane nu au dreptul la o acţiune în justiţie la un tribunal federal, scrie News.ro.

Principalele prevederi ale legii vizează protecţia persoanelor cu probleme de sănătate preexistente, cărora angajatoriirefuză să le ofere asigurări de sănătate, o serie de servicii gratuite şi extinderea programului Medicaid, prin care sunt asigurate persoane sărace, inclusiv persoane care ocupă locuri de muncă cu venituri mici şi care nu oferă asigurări de sănătate.

Curte Supremă menţine totodată prevederea, de-acum de nezdruncinat, a legii potrivit căreia oamenii trebuie sau să aibă o asigurare de sănătate sau, altfel, să plătească penalităţi.

Congresul american a lăsat această prevedere fără obiect în 2017, când a redus penalităţile la zero.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img