joi, 28 martie, 2024

Contrabandisti prinsi la Berezeni

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni au intocmit lucrare penala pentru trecere frauduloasa a frontierei de stat si contrabanda, respectiv  pentru  instigare la trecere frauduloasa  a frontierei de stat si instigare la contrabanda pe numele a trei cetateni din R. Moldova.

In data de 23 august, in jurul orei 02.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, pe autospeciala de termoviziune, au observat pe directia localitatii de frontiera Vetrisoaia, doua persoane care se deplasau de la raul Prut catre interior, transportand bagaje voluminoase. 

Imediat, politistii de frontiera au declansat o actine specifica, in urma careia au depistat doi barbati care aveau asupra lor 2 colete invelite in folie de culoare alba, prevazute in chingi de purtare.

Persoanele in cauza au fost conduse la sediul S. P. F. Berezeni in vederea stabilirii identitatii si efectuarii cercetarilor.  Astfel, in colaborare cu autoritatile din R. Moldova, s-a stabilit ca acestia sunt cetateni din R. Moldova, in varsta de 20, respectiv 23 de ani si ca au trecut inot raul Prut cu doua colete cu pachete de tigari de contrabanda.

De asemenea, s-a mai stabilit ca in activitatea infractionala mai este implicat un alt cetatean moldovean Eugeniu B., care i-a transportat pe cei doi cu un autoturism pana la malul raului Prut de pe teritoriul R. Moldova, le-a indicat locul prin care sa treaca inot frontiera de stat in Romania, i-a indrumat telefonic asupra itinerariului pe care sa-l urmeze si a stabilit locul de intalnire in care trebuia sa-i fie predate tigarile.

Politistii de frontiera au intocmit lucrare penala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img