News Flash:

Contrabandistii basarabeni impreuna cu ofiterul din HUSI, vor fi judecati in stare de arest

25 Iunie 2014
2772 Vizualizari | 0 Comentarii
Un ofiter de la Politia de Frontiera Husi, impreuna cu un grup de patru basarabeni si cativa ofiteri de la Punctul de Frontiera Leova, sunt acuzati de trafic de tigari de contrabanda, pe frontiera verde. Acestia au fost trimisi in judecata de catre DNA, iar Tribunalul Vaslui a decis in cursul zilei de ieri, 23 iunie, ca infractori sa fie judecati in stare de arest.

DNA a trimis in judecata sapte persoane, sub aspectul savarsirii de constituire sau aderare la un grup infractional, trecerea frauduloasa a frontierei, dare de mita, contrabanda sau uz de fals. Potrivit anchetatorilor de la DNA, Vasile IORDACHI, ofiter la politia de frontiera Husi, impreuna cu Iurie Volceanov si Ivan Musteata P.F Leova, au constituit un grup infractional organizat specializat in derularea de operatiuni de contrabanda.

Potrivit Adevarul.ro

Politisti romani, ofertati de traficanti.

Fiind astfel indeplinite „conditiile logistice”, inculpatii Musteata Ivan si Volceanov Iurie au abordat mai multi ofiteri din cadrul Politiei de Frontiera propunandu-le derularea unor operatiuni de contrabanda cu tigari peste raul Prut, rolul ofiterilor romani constand in crearea unei brese in sistemul de supraveghere a frontierei necesara pentru introducerea frauduloasa pe teritoriul Romaniei a unor cantitati de tigari. Mai mult, denuntatorului i-au propus si recrutarea unei persoane de incredere care sa „pescuiasca” peste raul Prut coletele cu tigari. In schimbul acestor servicii seful SPF Berezeni, Ionel Lascu, urma sa primeasca de la organizatorii operatiunilor de contrabanda sume de bani aflate in raport direct cu numarul acestor colete (50 euro/colet; un colet contine minim 500 pachete tigari). Ofiterul Lascu a denuntat insa totul la DNA.

Ofiterul turnator

Potrivit DNA, in noaptea de 22/23 decembrie, contrabandistii dirijati de Vasile Iordachi au organizat trecerea ilegala peste frontiera verde a peste 130.000 pachete cu tigari, operatiune monitorizata de procurorii DNA, care au introdus printre traficanti si doi ofiteri sub acoperire. In momentul in care au observat un autoturism in zona, traficantii au sistat transportul tigarilor. Cateva zile mai tarziu, pe 27 decembrie, Valentin Badiu, ofiter in cadrul SPF Husi l-a atentionat pe liderul contrabandistilor cu privire la faptul ca operatiunea era monitorizata. Cu toate acestea, in aceeasi noapte, reteaua coordonata de Vasile Iordachi a trecut peste Prut cu barcile, 200 de baxuri cu tigari, cu ajutorul a 20-25 de carausi ramasi neidentificati. Tigarile au fost ulterior transportate in municipiul Bucuresti unde au fost recuperate ca urmare a interventiei lucratorilor Brigazii Politiei Rutiere Bucuresti ce au dispus indisponibilizarea mijlocului de transport si a unei cantitati de 89.650. In zilele urmatoare, politistul Badiu i-a transmis inculpatului Iordachi, ca nereusita operatiunii din noaptea de 27/28 decembrie 2013 s-a „datorat” martorului denuntator, ofiterul Ionel Lascu.

 “Dupa intalnirea cu denuntatorul, inculpatul Iordachi Vasile a luat legatura cu inculpatul Badiu Valentin, acesta din urma atragandu-i atentia ca denuntatorul are instituita paza la domiciliu, sugerandu-i totodata sa desfasoare operatiuni de contrabanda de mai mica anvergura si prin alte locuri decat cele cunoscute. Mai mult decat atat, pentru a-l convinge pe inculpatul Iordachi Vasile cu privire la „rea-credinta” a denuntatorului, inculpatul Badiu Valentin i-a transmis interlocutorului sau ca, in realitate, denuntatorul a urmarit si identificarea cumparatorilor tigarilor din municipiul Bucuresti. La data de 14 aprilie 2014, inculpatul Badiu Valentin l-a avertizat din nou pe inculpatul Iordachi Vasile ca exista posibilitatea de a fi in cautat de organele de politie.”, se arata in referatul procurorilor DNA.

dna tribunalul vaslui ofiterul turnator
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1747 (s) | 34 queries | Mysql time :0.056016 (s)