joi, 28 martie, 2024

Contribuabilii mai au timp pana pe 25 mai sa depuna Declaratia 200

Distribuie:

Publicat:

Termenul limita pentru depunerea Declaratiei 200 privind veniturile realizate in 2015 este 25 mai, ANAF reamintind contribuabililor ca formularul poate fi completat si online.

”Formularul poate fi completat oricand online, prin accesarea „Serviciului Privat Virtual” la adresa https://pfinternet.anaf.ro. Alternativ, utilizand un certificat digital, formularul poate fi completat prin accesarea adresei www.eguvernare.ro, sectiunea „Depunere declaratii””.

De asemenea, formularul completat pe hartie poate fi trimis prin posta, sau depus direct la registratura administratiei fiscale in a carei raza teritoriala se afla domiciliul contribuabilului.

Trebuie sa completeze aceasta declaratie persoanele fizice care realizeaza in Romania, individual sau intr-o forma de asociere, venituri in bani si/sau in natura din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, activitati agricole, pentru care venitul net se stabileste in sistem real, piscicultura, silvicultura, transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si jocuri de noroc.

Declaratia 200 se depune si de catre persoanele fizice rezidente intr-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European care obtin venituri din activitati independente din Romania si opteaza pentru regularizarea impozitului in Romania, incepand cu 1 iunie 2015.

Incalcarea obligatiei de depunere a “Declaratiei 200 privind veniturile realizate din Romania” pana la data de 25 mai inclusiv, se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 50 si 500 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img