vineri, 19 aprilie, 2024

Contributiile pentru sanatate devin obligatorii si la veniturile din dobanzi

Distribuie:

Publicat:

Contributia pentru asigurarile de sanatate (CASS) se va achita in mod diferit incepand cu 1 ianuarie 2017, potrivit prevederilor prezente in noul Cod Fiscal.

Contributia pentru sanatate se va aplica si la veniturile obtinute din investitii, din salarii si activitati independente, potrivit wall-street.ro.

Modificarile vor impacta toate persoanele care obtin venituri din chirii, dividende, castiguri de capital, dar si deponentii care incaseaza dobanzi la depozitele bancare.

Practic, orice persoana care obtine in Romania venituri din chirii, depozite bancare, dividende, castig de capital din investitii pe bursa sau alte venituri va datora contributia la sanatate individuala de 5,5%, care se va percepe pe langa cea retinuta la sursa de venituri din salarii sau activitati independente.Desi impunerea CASS pentru toate veniturile din investitii, justificata de extinderea bazei de calcul, este prevazuta in noul Cod Fiscal si a fost dezbatuta din vara anului 2015 si adoptata in Parlament, exista inca o serie de neclaritati in ceea ce priveste aplicarea contributiilor de sanatate pe toate categoriile de investitii, modul de calcul al plafonului, etc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img