marți, 19 martie, 2024

Controale in Olt! Inspectorii ITM au dat 83 de amenzi pentru masca sau dezinfectanti

Distribuie:

Publicat:

Inspectorii de muncă au aplicat de la începutul lunii iulie 83 de sancţiuni după controale efectuate la angajatori pentru verificarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, informează Agerpres.

Inspectorii ITM Olt au desfăşurat în prima jumătate a lunii iulie 62 de controale la angajatori, la diferite ore din zi sau din noapte, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, la unele dintre acţiuni participând şi poliţişti, jandarmi, pompieri, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor.

Au fost efectuate verificări la firme din domeniul comerţului cu produse alimentare şi nealimentare, în magazine, pieţe agroalimentare, terase, cluburi şi piscine.

"Cele 62 controale au scos la iveală un număr de 86 deficienţe, fiind dispuse măsuri de remediere pentru fiecare dintre acestea, au fost aplicate 83 sancţiuni contravenţionale, din care 5 amenzi cu o valoare totală de 5.000 lei. Cele mai frecvente deficienţe constatate au fost: neasigurarea triajului epidemiologic şi a dezinfectanţilor pentru mâini; nepurtarea în spaţii închise de către lucrători a măştilor de protecţie; neevaluarea riscurilor de îmbolnăvire a lucrătorilor cu virusul SARS-CoV-2", precizează sursa citată.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img