sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Controale in pietele din Husi,Barlad,Vaslui si Negresti

Distribuie:

Publicat:

Politia Romana actioneaza permanent pentru combaterea ilegalitatilor ce se comit in domeniul operatiunilor economice cu produse cerealiere si de panificatie.

In ziua de 13 octombrie, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au organizat o noua actiune de verificare a activitatii agentilor economici si persoanelor fizice, in legatura cu modul de comercializare a produselor agricole, de patiserie si panificatie, pentru  protejarea populatiei impotriva unor practici ilicite. Verificarile au avut in vedere si legalitatea efectuarii transportului de marfuri si respectarea normelor in vigoare privind traficul rutier.

Activitatile de control au fost efectuate in zona  pietelor din municipiile Vaslui, Barlad, Husi si orasului Negresti. La actiune au participat si politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica.

Politistii au efectuat controale la 46 agenti economici care desfasoara activitati in acest domeniu si la 50 producatori agricoli individuali.

In urma controalelor, politistii au constatat 3 infractiuni, dintre care: 1 infractiune de evaziune fiscala, 1 infractiune de fals in inscrisuri sub semnatura privata si 1 infractiune de uz de fals.

De asemenea, politistii au aplicat 38 sanctiuni contraventionale, dintre care 24 la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, 12 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol si 2 la alte acte normative. Valoarea totala a sanctiunilor contraventionale aplicate este de 17.800 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img