joi, 25 aprilie, 2024

Control judiciar pentru barbatul beat mort si fara permis din localitatea vasluiana Laza

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii rutieri vasluieni au reținut un bărbat care a fost implicat, zilele trecute, într-un eveniment rutier, pe un drum public, din localitatea Bălteni, județul Vaslui, conducând un autoturism, fără a deține permis de conducere și sub influența alcoolului.

În noaptea de 28/29 martie a.c., ora 00:10, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, despre producerea unui eveniment rutier, în urma căruia, două persoane au fost vătămate, pe drumul județean DJ 207E, în localitatea Bălteni, după ce un vehicul a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un șanț.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii rutieri au depistat și identificat un bărbat de 29 de ani, din localitatea Laza, județul Vaslui, care ar fi condus autoutilitara înmatriculată în județul Vaslui, implicată în evenimentul rutier sesizat. Bărbatul a sustras vehiculul de la locul său de muncă și l-a condus deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, pentru că prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice.

În urma evenimentului rutier atât bărbatul cercetat cât și un pasager, de 31 de ani, din localitatea Laza, au fost vătămați, nefiind necesară internarea acestora.

          Miercuri, 31 martie, în baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat, pentru o perioadă de 24 ore, a doua zi, acesta fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, ”vătămare corporală din culpă” și ”furt în scop de folosință”.

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img