joi, 28 martie, 2024

Control judiciar pentru „zmeul” din municipiul Vaslui care circula la volan desi avea permisul suspendat

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii rutieri vasluieni au reținut un bărbat, în vârstă de 49 de ani, care a fost implicat într-un eveniment rutier, pe strada Ana Ipătescu, din municipiul Vaslui, conducând un autoturism deși avea anulat permisul de conducere și care a refuzat să se supună recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

   În data de 10 aprilie, ora 14:20, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, despre producerea unui eveniment rutier, în urma căruia nu au fost vătămate persoane, pe strada Ana Ipătescu din Vaslui.

    În urma cercetărilor efectuate, polițiștii rutieri au depistat și identificat autoturismul implicat în evenimentul rutier, pe strada Decebal, din Vaslui, însă nu și persoana care l-a condus. Bărbatul a fost identificat în scurt timp și depistat la locuința sa, situată într-un bloc, de pe aceeași stradă. Totodată, pentru că prezenta halenă alcoolică, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice dar acesta a refuzat recoltarea acestor probe.

   Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta are anulat permisul de conducere, din anul 2020.       

             Sâmbătă, 10 aprilie, în baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat, pentru o perioadă de 24 ore, a doua zi, acesta fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img