News Flash:

Controversatul husean-Sergiu MARIAN condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare-FOTO

30 Ianuarie 2015
4396 Vizualizari | 1 Comentarii
Huseanul Sergiu Marian, patronul Pensiunii Dobrina din municipiul Husi a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare pentru fals, abuz in serviciu si luare de mita, toate aceste infractiuni au stat la baza unor retrocedari  ilegale in judetul Vaslui. Impreuna cu acesta,seful Agentiei Domeniilor Statului-Vaslui, Mihai Hudum, a primit o condamnare de 3 ani de inchisoare cu executare, iar fostul sef de la Cadastru-2 ani cu suspendare.

Acuzatiile care l-au bagat la puscarie pe huseanul Sergiu Marian sunt:

peste 20 de hectare de la Vidisamp au fost retrocedate ilegal, iar cercetarile in acest dosar au in inceput in luna august a anului 2008, cand DNA s-a sesizat din oficiu in urma unor serii de tranzactii imobilizare orchestrate in detaliu de catre sefii cei mari de la Prefectura VASLUI de la acea vreme. Dupa aproximativ trei ani de ancheta, procurorii Directiei  Nationale Anticoruptie au stabilit faptul ca Sergiu Marian a intrat in posesia a 21 de hectare care apartin societatii  Vidisamp Husi, in urma unor serii de ilegalitati.

Potrivit rechizitoriului DNA, in cursul anului 2007, „Sergiu Marian, in calitate de subprefect al judetului Vaslui, urmarind sa dobandeasca anumite suprafete de teren in conditii avantajoase, a conceput un plan potrivit caruia terenurile respective urmau sa fie scoase din patrimoniul Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Vaslui si retrocedate unor persoane cu care urma sa incheie ulterior contracte de vanzare-cumparare. Desi persoanele respective nu aveau dreptul la reconstituire pe respectivele amplasamente, inculpatul avea in vedere ca putea sa influenteze procedura de retrocedare, stabilind in mod unilateral, in functie de propriile interese, locatia terenurilor ce urmau a fi retrocedate". 54.000 euro prejudiciu

municipiul husi mihai hudum
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1395 (s) | 23 queries | Mysql time :0.043401 (s)