sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Conuma zilnic GHIMBIR. Vezi beneficiile

Distribuie:

Publicat:

Chiar daca nu esti obisnuita sa-l folosesti, dupa ce vei citi despre efectele pe care le are asupra corpului cu siguranta ca vei gasi o solutie pentru a-l include in alimentatia zilnica. Fie ca il folosesti sub forma de pulbere, proaspat razuit in mancaruri sau pentru a prepara un ceai delicios sau un smoothie, ghimbirul nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic.

1. Ghimbirul este un excelent stimulent digestiv: el favorizeaza aparitia enzimelor cu rol in absorbtia eficienta a nutrientilor si combate disconfortul digestiv dupa o masa imbelsugata. In plus, ghimbirul ajuta si la prevenirea balonarii si a indigestiei, datorita unor substante chimice care tonifiaza musculatura tractului digestiv si care scad nivelul acidului gastric (cel care conduce la arsuri stomacale).

2. Este un energizant puternic: o cana de ceai de ghimbir te poate revigora chiar mai bine decat o cafea. Incearca si vei vedea rezultatele.

3. Te scapa de gripa si raceala: ghimbirul ajuta la vindecarea organismului prin inducerea transpiratiei si intarirea sistemului imunitar. De asemenea te va ajuta daca te confrunti cu episoade recurente de tuse expectoranta sau cu alte afectiuni ale cailor respiratorii (este recomandat chiar si pacientilor care sufera de astm).

4. Lupta impotriva cancerului. Folosite cu succes in tratamentul impotriva leucemiei, extrasele de ghimbir sunt indicate pentru prevenirea tumorilor canceroase, intarind imunitatea organismului.

5. Calmeaza greata. Un remediu eficient impotriva acestui simptom neplacut, ghimbirul poate fi folosit in siguranta chiar si de catre femeile insarcinate.

6. Ghimbirul este un vasodilatator puternic: acesta scade tensiunea si faciliteaza circulatia sangvina, impiedicand formarea cheagurilor de sange.

7. Are efecte remarcabile in ameliorarea inflamatiile articulare si in cazul durerilor reumatice: poti folosi ghimbirul sub forma de comprese atunci cand te confrunzi cu febra musculara, dureri articulare sau inflamatii locale (luxatii, entorse).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img